Kakaós ostoros kalács

Kiadós, költségtakarékos, és nagyon-nagyon finom! 

Hozzávalók a tésztához

60 dkg liszt

3 dkg cukor

5 dkg élesztő

2 dl tej

3 evőkanál étolaj

2 tojássárgája

csipet só + tojás a kenéshez

 

Hozzávalók a kakaós krémhez

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

3 ek. cukrozatlan kakaópor

1 vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és géppel alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, kétszeresére kelesztjük.

Közben a puha vajat, a kakaót, és a cukrot összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk (érdemes mérni). A cipókat vékonyra nyújtjuk (téglalapra) és megkenjük a kakaós vaj 1/6 részével. Feltekerjük mint a bejglit, majd szépen sorjában az összes tésztával így járunk el.

Ha készen vagyunk, hármasával összefonjuk a töltött részeket – 2 darab fonott kalácsot kell a végére kapnunk.

Kivajazott, magas falú tepsibe tesszük, fél órát pihentetjük, majd a tetejét tojással megkenjük. Újabb tíz perc pihentetés után előmelegített sütőben 180-as hőfokon pirosra sütjük. Édes kalács illat lengi be az egész lakást, miközben sül.

Recept: By Margó Fotó: Babicz Rita

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + tizenöt =

hirdetés