Kalandjaim a Föld körül. Fa Nándor hajóskapitány, óceáni szólóvitorlázó ifjúsági könyvet írt regényes hajóútjairól

Képzeld el, ahogy a hajód csendesen ringatózva szeli a Déli-óceán habjait. A hírhedten veszélyes víz most nyugodt, jó a szél, egyenletes a sebesség. Aztán hirtelen hatalmas zökkenést érzel. Kopp, reccs, zuhanás! A kormány eltörött, a hajó irányíthatatlanná vált…

Ez csak egyike Fa Nándor kalandjainak. Az első magyar vitorlázó, aki saját kezűleg épített hajóval kerülte meg a Földet, most elmeséli az útja során átélt izgalmakat.

A Kalandjaim a Föld körül c. regényből nemcsak azt tudhatod meg, mi történt a kormány nélkül hánykolódó hajóval a Déli-tengeren, de az is kiderül, mi a teendő, ha egy vérszomjas cápával találod szembe magad. És vajon milyen az élet egy aprócska, de működő vulkánszigeten? Hova tűnnek a hajók a Bermuda-háromszögben? Tényleg csendes a Csendes-óceán? Hány kiló egy koala?

Miközben a megtörtént eseményeket feldolgozó regényt olvasod, a kérdésekre is választ kapsz. Láss világot, és kísérd el Föld körüli útjára a legsikeresebb magyar vitorlázót! 

Fotó: Spirit of Hungary Ocean Sailing Project – 60 foot racing boat, Facebook

Fotó: Spirit of Hungary Ocean Sailing Project – 60 foot racing boat, Facebook

A könyvet Francois Denis, nemzetközileg ismert francia karikaturista és óceáni vitorlázó illusztrálta. A 104 oldalas regény a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg.

Itt rendelhető >>

A szerzőről

Fa Nándor 1953-ban született Székesfehérváron. Magyar Örökség díjas hajótervező és hajóépítő, óceáni szólóvitorlázó. Az első magyar, aki vitorlásával először kerülte meg egyedül a Földet. Pályafutása során összesen ötször teljesítette a távot, háromszor egyedül, kétszer pedig a társával. Hajói: Szent Jupát, Alba Regia, Budapest, Spirit of Hungary. Székesfehérvár díszpolgára 1993 óta, és ugyanebben az évben vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, 2017-ben a Magyar Érdemrend nagykeresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig megválasztották a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökének. 2017-ben jelentette be, hogy végleg visszavonul.

Könyvei: A Szent Jupát 700 napja, Magad, uram, Kalandjaim a Föld körül

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

hirdetés