Karriertervező. Önismereti határidőnapló az örömteli munkához. Kiadványismertető

Karriertervező címmel egy különleges kiadvány látott napvilágot a Partvonal Kiadó gondozásában. Szerzője Kamenyiczki Nóra, akinek ez a második könyve, mellyel az Élettervező c. kiadvány után jelentkezett. A Karriertervező voltaképpen egy önismereti napló, és azokat szólítja meg, akik tudatosabban szeretnének foglalkozni a karrierjükkel. Sorvezetőt kínál azokhoz az önismereti kérdésekhez, amiket időről időre érdemes végiggondolni a karrierünkkel kapcsolatban. Hasznos lehet azok számára, akik most indulnak el a választott pályájukon, akik karrierváltáson gondolkodnak, de azok számára is hasznos gyűjtemény, akik karriertanácsadással, coachinggal foglalkoznak, mivel a gyakorlatok az egyéni tanácsadásokba, tréningekbe is átültethetők. A naplóforma megengedi, hogy az olvasó íróvá is váljon: a válaszaival kézzel foghatóvá válik, miben fejlődött, milyen sikereket ért el és milyen további irányokban érdemes gondolkodnia a jövőben.

Mint a kiadvány fülszövegében olvasható:

„a pályaválasztás az egyik legfontosabb döntéshelyzet az életünk során, ami az egész életünkre kihat. A fontossága mellett a nehézségét az okozza, hogy döntések sorozatáról van szó: a karrierünk folyamatosan velünk együtt változik, és rugalmasan magunkra kell szabnunk, hiszen érdeklődésünk, valamint a képességeink is folyamatosan fejlődnek. A pályánkon történő előrehaladás nem egyenlő a karrierépítéssel, ez utóbbi ugyanis tudatosságot és folyamatos önreflexiót igényel”.

 

Mire számíthatnak azok, akik beszerzik ezt a szép kivitelezésű kiadványt? Először is a kötet nem tűnik naplónak, inkább könyvnek, keményborítóval ellátott. Ugyanakkor nemcsak hasznos információkkal szolgál, de sok-sok különböző feladatot is ad, így, ha komolyan vesszük ezeket, elég mélyre juthatunk az önreflexióban és a karrierrel, munkavégzéssel, önmegvalósítással kapcsolatos igényeink feltárásában, motivációink feltérképezésében és mindezek rendszerezésében. Ez a kötet, a jegyzetoldalaknak, feladatoknak, gyakorlatoknak köszönhetően hosszú hónapokra lehet a társunk, semmiképpen sem gyorsan átlapozható, egyestés olvasmány.

Pályaválasztáshoz, pályamódosításhoz jó támpontokat adhat önmagunkhoz, és az előttünk álló lehetőségek számbavételéhez is. 

Néhány oldalt lefotóztunk, hogy érzékeltessük, milyen jellegű gyakorlatokat tartogat a Karriertervező. Akik szeretnek kézzel írni vagy naplót vezetni, ezt a kiadványt ezért is szeretni fogják.

A kitöltések révén, a gyakorlatok elvégzése és a jegyzetek által válik személyessé ez a kötet, és a naplóhoz hasonlóan bizalmas információkkal lesz tele. 

Izgalmas lesz időnként leemelni majd a könyvespolcról, újra és újra elolvasni, elemezni, esetleg újraértékelni a leírtakat, és a napló által is ránézni, mire jutottunk a megvalósítás során.

A 224 oldalas kiadvány szép ajándék lehet azoknak, akik most kezdik a pályájukat, a karrierépítést. Bármely későbbi életszakaszban is meglephetjük vele a szeretteinket, sőt, magunkat is, hiszen mindig érdemes időt és energiát szánni annak a feltérképezésére, hogy hol tartunk a kiteljesedésben, az önmegvalósításban… A nagy alapossággal összeállított, sokoldalú Karriertervező újratervezéshez, újrakezdéshez is hasznos segédlet lehet.

 

A kiadvány beszerezhető a könyvesboltokban, online is rendelhető >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

hét + három =

hirdetés