Kávékrémes rolád
Könnyű piskóta pudingalapú krémmel.
Hozzávalók
A piskótához
5 tojás
5 ek cukor
4 púpozott ek liszt
1 kk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor (ha sötét színű tésztát szeretnénk készíteni, kevesebb liszttel, több kakaóporral készítsük)
A krémhez
5 dkg vanília vagy karamell ízű pudingpor
7 dkg cukor
2 tasak TUTTI jegeskávé italpor (sütemények, krémek ízesítéséhez is kiváló)
5 dl tej
10 dkg vaj
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd apránként a lisztet.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki a tészta, mert akkor nem tudjuk feltekerni! A kész piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd hideg, nedves konyharuhával lassan feltekerjük, nehogy összetörjön a tészta.
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és az italporral, majd apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyos, belekeverjük a 10 dkg vajat. Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk, megkenjük a krémmel és visszatekerjük.
Hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.
Nyitókép: chefasami.com
Magyar termék nemzetközi sikere
A Tutti Élelmiszeripari Kft. TUTTI jegeskávé italpora a közelmúltban megrendezett Superior Taste Award 2015 versenyen a kimagasló termékek kategóriájában a legkiválóbb minősítést kapta. Az idei The International Taste & Quality Institute (Nemzetközi Íz és Minőség Intézet, iTQi) által rendezett Superior Taste Award 2015 íz-megméretésen 1 185 terméket díjaztak, amelyek között 8 magyarországi nyertes volt.
A nemzetközi szakzsűri három csillaggal jutalmazta a TUTTI Jegeskávé italporát: a termék a legkiválóbb minősítést érte el a látvány, az íz, az állag és az illat kategóriákban kapott pontok összesítését követően.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.