Kávékrémes rolád

Könnyű piskóta pudingalapú krémmel.

Hozzávalók

A piskótához

5 tojás

5 ek cukor

4 púpozott ek liszt

1 kk sütőpor

1 ek cukrozatlan kakaópor (ha sötét színű tésztát szeretnénk készíteni, kevesebb liszttel, több kakaóporral készítsük)

A krémhez

5 dkg vanília vagy karamell ízű pudingpor

7 dkg cukor

2 tasak TUTTI jegeskávé italpor (sütemények, krémek ízesítéséhez is kiváló)

5 dl tej

10 dkg vaj

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.

A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd apránként a lisztet.

A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki a tészta, mert akkor nem tudjuk feltekerni! A kész piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd hideg, nedves konyharuhával lassan feltekerjük, nehogy összetörjön a tészta.

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és az italporral, majd apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyos, belekeverjük a 10 dkg vajat. Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk, megkenjük a krémmel és visszatekerjük.

Hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.

Nyitókép: chefasami.com 

Magyar termék nemzetközi sikere

A Tutti Élelmiszeripari Kft. TUTTI jegeskávé italpora a közelmúltban megrendezett Superior Taste Award 2015 versenyen a kimagasló termékek kategóriájában a legkiválóbb minősítést kapta. Az idei The International Taste & Quality Institute (Nemzetközi Íz és Minőség Intézet, iTQi) által rendezett Superior Taste Award 2015 íz-megméretésen 1 185 terméket díjaztak, amelyek között 8 magyarországi nyertes volt.

A nemzetközi szakzsűri három csillaggal jutalmazta a TUTTI Jegeskávé italporát: a termék a legkiválóbb minősítést érte el a látvány, az íz, az állag és az illat kategóriákban kapott pontok összesítését követően.

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + tizenegy =

hirdetés