Kávés csokoládétorta

Gyorsan összeállítható, nagyon ízletes torta; a tésztája habkönnyű, durvára vágott dióval dúsítható.

Hozzávalók közepes tortaformához

10 dkg étcsokoládé

10 dkg lágy vaj

10 dkg cukor

20 dkg liszt

3 tojás

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat)

3 ek rum (elhagyható)

1 fél dl presszókávé v. 2 ek instant kávé (mi presszókávéval készítettük)

tortaforma kikenéséhez vaj, liszt

tetejére 60 g tortabevonó

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Az étcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel. A lágy vajat keverjük krémesre a vaníliás cukorral, a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként elkeverve a tojásokat, végül az olvadt csokoládét. Az átszitált, sütőporral kevert lisztet, a rumot, a kávét is keverjük hozzá.

A tortaformát vajazzuk ki és hintsük meg liszttel. Öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig (tűpróbáig).

A féli kihűlt tortát vonjuk be tortabevonóval.

Vaníliafagyival tálaljuk.

Fotó: Életszépítők

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + négy =

hirdetés