Kávés csokoládétorta
Gyorsan összeállítható, nagyon ízletes torta; a tésztája habkönnyű, durvára vágott dióval dúsítható.
Hozzávalók közepes tortaformához
10 dkg étcsokoládé
10 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
20 dkg liszt
3 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat)
3 ek rum (elhagyható)
1 fél dl presszókávé v. 2 ek instant kávé (mi presszókávéval készítettük)
tortaforma kikenéséhez vaj, liszt
tetejére 60 g tortabevonó
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Az étcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel. A lágy vajat keverjük krémesre a vaníliás cukorral, a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként elkeverve a tojásokat, végül az olvadt csokoládét. Az átszitált, sütőporral kevert lisztet, a rumot, a kávét is keverjük hozzá.
A tortaformát vajazzuk ki és hintsük meg liszttel. Öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig (tűpróbáig).
A féli kihűlt tortát vonjuk be tortabevonóval.
Vaníliafagyival tálaljuk.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.