Kávés-kekszes muffin, ahogy szerkesztőnk készíti

hirdetés

hirdetés

Újabb konyhai kísérletezés eredménye, bár muffin esetében túl nagyot nem lehet tévedni, hisz ez is kevert süti. Kilenc centi átmérőjű kerámia sütőtálkákban – szuflé formában – sültek, mert így lehet kanalazni, de ki is emelhető a formából, és persze megsüthető hagyományos muffin formában is. A kerámia tálkák előnye, hogy kis adag készíthető. A hozzávalókból négy muffin jött ki, muffin formában sütve kb. 6 darabhoz elegendő.

Hozzávalók

2 egész tojás

kb. 5 dkg cukor (barnacukor) – ízlés szerint édesíthető

5 dkg olvasztott, nem forró vaj

fél dl tej

2 teáskanál por állagú instant kávé (lehet cukrozott)

2 db teljes kiőrlésű csokis-zabpelyhes keksz sodrófával apróra törve

8 dkg liszt

1 mk sütőpor

4 kocka csokoládé (kávés krémcsoki)

Elkészítés

A tojásokat üsd egy közepes keverőtálba, add hozzá a cukrot, a kávét és keverd habosra. Add hozzá a vajat és az olajat és keverd ki alaposan. Ezután jöhet hozzá a sütőpor, a liszt, keverd alaposan össze, majd a legvégén mehet bele a tört keksz. A kekszdarabkák roppanósak maradnak, ezért nem érdemes nagyon apróra vágni és a végére hagyd, hogy ne ázzanak szét.

A masszát adagold a kevés vajjal átkent tálkákba, majd nyomj a közepükbe egy-egy csokikockát.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 25 percig.

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás