Kávés-kekszes muffin, ahogy szerkesztőnk készíti
Újabb konyhai kísérletezés eredménye, bár muffin esetében túl nagyot nem lehet tévedni, hisz ez is kevert süti. Kilenc centi átmérőjű kerámia sütőtálkákban – szuflé formában – sültek, mert így lehet kanalazni, de ki is emelhető a formából, és persze megsüthető hagyományos muffin formában is. A kerámia tálkák előnye, hogy kis adag készíthető. A hozzávalókból négy muffin jött ki, muffin formában sütve kb. 6 darabhoz elegendő.
Hozzávalók
2 egész tojás
kb. 5 dkg cukor (barnacukor) – ízlés szerint édesíthető
5 dkg olvasztott, nem forró vaj
fél dl tej
2 teáskanál por állagú instant kávé (lehet cukrozott)
2 db teljes kiőrlésű csokis-zabpelyhes keksz sodrófával apróra törve
8 dkg liszt
1 mk sütőpor
4 kocka csokoládé (kávés krémcsoki)
Elkészítés
A tojásokat üsd egy közepes keverőtálba, add hozzá a cukrot, a kávét és keverd habosra. Add hozzá a vajat és az olajat és keverd ki alaposan. Ezután jöhet hozzá a sütőpor, a liszt, keverd alaposan össze, majd a legvégén mehet bele a tört keksz. A kekszdarabkák roppanósak maradnak, ezért nem érdemes nagyon apróra vágni és a végére hagyd, hogy ne ázzanak szét.
A masszát adagold a kevés vajjal átkent tálkákba, majd nyomj a közepükbe egy-egy csokikockát.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 25 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.