Mi mindenre jó a kávézacc? 7 tipp hasznosításhoz
Érdemes gyűjteni a kávézaccot, sokoldalúan hasznosítható.
1. Kávézaccal dúsíthatjuk a virágföldet; a savanyú talajt kedvelő növények földjére szórva elősegíti azok növekedését.
2. Kezünk szagtalanítására is használhatjuk erős illatú ételekkel történő érintkezés után. Hagymás, halas ételek elkészítése után egyszerűen dörzsöljük át kezünket a kávézaccal, majd öblítsük le. A zacc elűzi a kellemetlen szagokat.
3. A hűtőt is szagtalaníthatjuk vele: egy kis tálnyi kávézacc semlegesíti a hűtőszagot.
4. Testradírként is használhatjuk: a kávézaccot kevés hidegen sajtolt növényi olajjal összekeverve remek testradírt készíthetünk. Zuhanyozás közben finoman masszírozzuk át a bőrünket a masszával, majd alaposan öblítsük le.
5. Hajkúraként: masszírozzuk be a kávézaccot a hajba és a fejbőrbe, majd alaposan öblítsük le. Szőkék óvatosan, mert a zacc enyhén foghat! A kávézacc extra fényt ad a hajnak.
6. A zaccot húsvéti tojások festéséhez is hasznosíthatjuk! A leforrázott kávézaccos lé halvány barnára festi a tojáshéjat. Áztassuk be a lébe néhány órára a tojásokat.
7. Végül, de nem utolsó sorban: a kávézacc komposztálható!
Írta: Hegedűs Eszter
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.