Kék áfonyás-csokis muffin
Nyár közepén – szezonban – érdemes kék áfonyát beszerezni a hazai piacokon. Frissen, nyersen is finom, rendkívül kedvező élettani hatással bír, de remekül illik sajttortához, mártást készíthetünk belőle panna cottához, kevert süteményeket ízesíthetünk vele, müzlibe is felhasználható. Ez a finom muffin gyorsan, egyszerűen összeállítható.
Hozzávalók 12 darabhoz
35 dkg liszt
15 dkg cukor
3 egész tojás
1-1,2 dl tej
10 dkg lágy vaj
3-5 dkg apróra vágott étcsokoládé (fehér csokival is elkészíthető)
fél tasak sütőpor
csipetnyi só
fél citrom reszelt héja
Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat és a többi hozzávalót – a sütőporral elkevert lisztet és a tejet apránként felváltva keverjük hozzá, a végén kerüljön bele a csoki és az áfonya.
A masszát adagoljuk muffinformába – kivajazott, lisztezett formában érdemes megsütni vagy szilikon formában, így nem ragad a papírba. A mélyedéseket kb. 2/3-ig töltsük meg, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig. Érdemes tűpróbát végezni, mielőtt kiemeljük a sütőből.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.