Kék áfonyás-csokis muffin

Nyár közepén – szezonban – érdemes kék áfonyát beszerezni a hazai piacokon. Frissen, nyersen is finom, rendkívül kedvező élettani hatással bír, de remekül illik sajttortához, mártást készíthetünk belőle panna cottához, kevert süteményeket ízesíthetünk vele, müzlibe is felhasználható. Ez a finom muffin gyorsan, egyszerűen összeállítható.

Hozzávalók 12 darabhoz

35 dkg liszt

15 dkg cukor

3 egész tojás

1-1,2 dl tej

10 dkg lágy vaj

3-5 dkg apróra vágott étcsokoládé (fehér csokival is elkészíthető)

fél tasak sütőpor

csipetnyi só

fél citrom reszelt héja

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat és a többi hozzávalót – a sütőporral elkevert lisztet és a tejet apránként felváltva keverjük hozzá, a végén kerüljön bele a csoki és az áfonya.

A masszát adagoljuk muffinformába – kivajazott, lisztezett formában érdemes megsütni vagy szilikon formában, így nem ragad a papírba. A mélyedéseket kb. 2/3-ig töltsük meg, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig. Érdemes tűpróbát végezni, mielőtt kiemeljük a sütőből.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 1 =

hirdetés