Süssünk kenyértölcsért! Tetszés szerint tölthetjük, több napra elegendő

hirdetés

hirdetés

A hozzávalók felét használtam fel, így is lett belőle 8-10 darab. Lenmaggal szórtam meg, de mákkal, szezámmaggal és köménymaggal is isteni lehet. A tésztája kissé édeskés. Több napig fogyasztható, felmelegítve olyan, mintha frissen készült volna. A töltelék tetszés szerint variálható; a fotón látható változat húsos, salátás, tzatzikis töltelékkel készült. 

Hozzávalók kb. 16 darabhoz

3,5 – 4 csésze kenyérliszt (kb. 55-60 dkg)

2 1/4 teáskanál instant élesztő

1/2 csésze tej (kb. 2,5 dl)

1/2 csésze víz (kb. 1,25 dl)

3 evőkanál olaj

1/4 csésze cukor (kb. 5 dkg)

1 felvert tojás

1 1/2 teáskanál só

Kenéshez

1 tojás

1 evőkanál tej

 

Elkészítés

Vastagabb papírból készítsünk kúpokat, majd vonjuk be sütőpapírral.

,

Melegítsük elő a sütőt.

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Nem szükséges keleszteni. A tésztából vágjunk kisebb darabokat, sodorjunk belőle kb. 1 centi vastag hengereket, majd ezeket alulról felfelé haladva tekerjük fel a kúpra.

A tésztával bevont kúpokat helyezzük sütőlemezre, kenjük be a felvert tojás és a tej keverékével. Szórjunk rá lenmagot (vagy mákot, szezámmagot, köménymagot), és 180 fokon előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési idő kb. negyed óra.

Jó étvágyat kívánok!

babiczrita1s

Ötlet: Ötlet Ház, Facebook

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás