Süssünk kenyértölcsért! Tetszés szerint tölthetjük, több napra elegendő

A hozzávalók felét használtam fel, így is lett belőle 8-10 darab. Lenmaggal szórtam meg, de mákkal, szezámmaggal és köménymaggal is isteni lehet. A tésztája kissé édeskés. Több napig fogyasztható, felmelegítve olyan, mintha frissen készült volna. A töltelék tetszés szerint variálható; a fotón látható változat húsos, salátás, tzatzikis töltelékkel készült. 

Hozzávalók kb. 16 darabhoz

3,5 – 4 csésze kenyérliszt (kb. 55-60 dkg)

2 1/4 teáskanál instant élesztő

1/2 csésze tej (kb. 2,5 dl)

1/2 csésze víz (kb. 1,25 dl)

3 evőkanál olaj

1/4 csésze cukor (kb. 5 dkg)

1 felvert tojás

1 1/2 teáskanál só

Kenéshez

1 tojás

1 evőkanál tej

 

Elkészítés

Vastagabb papírból készítsünk kúpokat, majd vonjuk be sütőpapírral.

,

Melegítsük elő a sütőt.

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Nem szükséges keleszteni. A tésztából vágjunk kisebb darabokat, sodorjunk belőle kb. 1 centi vastag hengereket, majd ezeket alulról felfelé haladva tekerjük fel a kúpra.

A tésztával bevont kúpokat helyezzük sütőlemezre, kenjük be a felvert tojás és a tej keverékével. Szórjunk rá lenmagot (vagy mákot, szezámmagot, köménymagot), és 180 fokon előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési idő kb. negyed óra.

Jó étvágyat kívánok!

babiczrita1s

Ötlet: Ötlet Ház, Facebook

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + nyolc =

hirdetés