Kertszépítő inspirációs ötletek

A kert örömet és munkát is ad. Kedvedre alakíthatod. Tavasztól őszig mindennapos pihenőhely is lehet, ha erre rendezkedsz be. Néhány könnyen kivitelezhető megoldás, ami segít feltöltődni, ellazulni, akár egyedül, a családtagjaiddal vagy a barátaiddal élveznéd a kert nyújtotta élményeket.

Függőágy szinte bárhol kifeszíthető – kényelmes, el lehet lazulni benne; szunyókálhatsz, olvashatsz, zenét hallgathatsz ringatózás közben. Tökéletes levezetés egy fárasztó nap után. A gyerekek is szeretik.

Raklapokból építhetünk kerti kiülőt. A raklap csiszolás után festhető, esztétikussá tehető, de natúr állapotában is mutatós – mindenképp érdemes felületkezelni, ha a szabad ég alá kerül, hogy állja az időjárási viszontagságokat. Színes, mintás ülőpárnákkal nemcsak stílusossá, de kényelmessé is tehető.

Ahogy egy esküvőt, úgy a kertedet is könnyen feldobhatod valami régivel. Egy ötven éves kerti szék strapabíróbb lehet, mint az olcsóbb árfekvésű – kevéssé esztétikus – műanyag kerti székek. Tisztítás, csiszolás, festés után használatba vehető egy-egy antik faszék. Nem baj, ha nem egyformák – a stílusok bátran keverhetők!

Egy hinta az öreg diófa árnyékában – csodás élményt nyújthat! Alkalmas lehet egy rövidke elmélkedésre vagy hatalmas mókázásokra. Készülhet ez is raklapból, de egy nagyobb gumiabroncsot is rendszeresíthetünk erre a célra.

Tippek: vigyél színt a kertbe!

Használj sok sok színes párnát, esztétikus virágtartókat!

Vedd magad körül illatos kerti virágokkal!

Egy szép sziklakerttel csodát művelhetsz a kertedben, ezek az apró növények kifejezetten ellenállóak, bírják a napot, az esőt is. 

A kertbe vagy a teraszra helyezz ki szélcsengőt – hangja kellemes, nyugtató hatású. Sokféle szélcsengő kapható, a bambusz változatok természetes ékítői a kertnek.

A bejárat közelében nagyméretű festett kaviccsal üdvözölheted a betérőket.

Fotó: Wagner Veronika

Itatót, fürdőtálat készíthetsz a madaraknak.

Tűzrakó hellyel vagy egy kerti grillel is lakályossá tehető a kert, a közös sütés összehozza a családot, a barátokat.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

hirdetés