Készítsünk akácszörpöt!

Ami egyből eszünkbe jut az akácról, az a méz. Pedig jó teának, szörpnek és ehetjük is a virágát.

Az akác május végén, június elején virágzik. Többféle népies elnevezése van, ezek közül az egyik legszebb az istenpapucsa. Akácszörpöt a bodza szörphöz hasonlóan készíthetünk. Teaként kiváló köhögéscsillapító, görcsoldó, jó a gyomorsavra is.

Akácszörp készítése

Fotók: Babicz Rita

Hozzávalók:

1 db 5 literes befőttes üveg, kb. 20 akácvirág, 1 jól megmosott citrom felkarikázva, 30-60 dkg cukor (ki mennyire szereti édesen), 3-4 gramm citromsav, vagy 30 citrompótló

Elkészítése:

A befőttesüveget majdnem teleengedjük vízzel, beletesszük a cukrot, a citromot, az akácvirágot, a citromsavat. Időnként megkeverjük. A második napon leszűrjük, s máris fogyasztható!

Nyitókép: Babicz Rita, makkaskitchen.blogspot.hu (jobb oldali kép)

babiczrita_profilSzép napot kívánok! Rita

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 12 =

hirdetés