Khoshaf: aszalt gyümölcsös arab csemege

Sokféle gyümölcssalátát megkóstoltam már, kizárólag szárított gyümölcsből eddig még nem készítettem – hiba volt! Khoshaf – így nevezik az arab édességet, amelynek több változata is terjeng az interneten. Az általam kipróbált receptet osztom meg veletek.

Az édesség eredetéről nem találtam információkat. Az elkészítése nem tart tovább pár percnél, de ez nem jelenti azt, hogy azonnal fogyasztható; sajnos napokat kell várni, mire elnyeri a megfelelő állagát.

Hogyan készül?

Önts mindenféle aszalványt egy tálba, jöhetnek magvak is. Bátran használd az aszalt szilvát, fügét, barackot, almát és a sótlan magvakat. Készíts szirupot némi cukorból és vízből, attól függően, amennyi gyümölcsöt használsz. Nem kell, hogy a szirup ellepje a gyümölcsöket, magokat. Ha felforrt a szirup, cseppents bele kevés rózsavizet! A szirupot öntsd az aszalványokra, hagyd kicsit hűlni, majd tedd a hűtőbe, és időnként keverd össze a gyümölcsöket, magokat.

arabcsemegealiz2_600

A szirup egy-két nap alatt besűrűsödik, a gyümölcsök magukba szívják a folyadékot. A khoshaf nagyon finom natúr joghurttal – érdemes megkóstolni! A rózsavíztől egzotikus ízt kapunk, de ha nem tudjuk beszerezni, fahéjjal is nagyon finom.

alizSzép napot kívánok! Aliz

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 + öt =

hirdetés