Ki mondta, hogy egy nyugdíjas nem lehet kreatív, haladó szellemű alkotó? Nagymágocs büszkesége: Atkáriné Terike

Atkári Ferencné, Terike munkáit jó ideje nyomon követem, évekkel ezelőtt különleges kenyereire, kalácsaira figyeltem fel, ezek közül néhányat a magazinon be is mutattam, recepttel. 

Terike

Terike a Csongrád megyei Nagymágocson él a férjével; nyugdíjas, háztartást vezet, kertet művel, állatokat tart és emellett kreatív szenvedélyeinek hódol. Csodálom, mert mindenből igyekszik valami különlegeset kihozni, emellett megtanult élni a kor vívmányaival is; személyes blogját évek óta szerkeszti lelkes olvasótáborának, rendszeresen posztol a Facebookon, sőt, YouTube csatornája is van. Szeret fotózni, igyekszik minden évszakban megörökíteni a természet – lakóhelye – szépségeit, szívesen fényképezi a háziállatait, de csendélet- és tárgyfotózásban is jeleskedik. Sokunk örömére rendszeresen megörökíti és a neten közzéteszi s. k. alkotásait.

Sokféle kreatív technikát kipróbált az évek folyamán; szeret újítani, kihívást lát az ún. trendi DIY-projektekben is, Pinteresten fellelt szabásminták alapján készít egyebek mellett textildíszeket és -figurákat, de jobban szeret saját terv alapján alkotni. A hagyományos kézműves technikák közül különösen közel áll hozzá a hímzés – igazi profi. Hímzett képei nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Legutóbb ezt a tanyás képet hímezte meg.

Tanyasi csendélet hímzőkeretben

Verset is talált hozzá

Kurczina Terézia: Reggel a tanyán

Minden fűszál harmatcseppes, 
károgva sok varjú repdes. 
Lovak szőre szépen ragyog, 
röfögnek a kismalacok.

Szorgos gazda korán reggel, 
kakasszóra gyorsan felkel. 
Állatokhoz fürgén siet, 
itatókba önt friss vizet.

Tyúkot, kacsát, libát etet, 
megfeji a két tehenet. 
Mire rocska tejjel teli, 
elkészül bent a reggeli.

Képekben – Terike hímzett tanyája

 

Terike számára az alkotás terápia is; mint mondja, szinte belemenekül, ha egy kis megnyugvásra és lelki megerősítésre vágyik. – Nem tudom mi lenne velem ha nem tudnék kézimunkázni.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × kettő =

hirdetés