Kínai sült tészta újragondolva

Ez az ételt a kínai sült tészta ihlette – konyhai rögtönzés eredményeként készült, és mindenkinek annyira ízlett, hogy azóta gyakran kerül az asztalra. A zöldségek tetszés szerint variálhatók benne, a gyömbér, a sárgarépa és a kápia paprika kihagyhatatlan belőle.

Hozzávalók

fél csirkemell csíkokra vágva

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

1,5 cm hámozott gyömbér lereszelve

1 vöröshagyma apróra vágva

1 sárgarépa csíkokra vágva (zöldséghámozóval vékonyra gyalulható)

1 kápia paprika karikákra és/vagy csíkokra vágva (1 tv paprika is tehető mellé)

(adható hozzá apró rózsáira szedett brokkoli, és karfiol is)

egy csokor friss apróra vágott snidling (vagy 1 ek szárított snidling)

3-4 bazsalikomlevél vékony csíkokra vágva (vagy fél ek szárított bazsalikom)

só ízlés szerint (sózással a szójaszósz miatt óvatosan!)

1 mk római kömény

fél mk őrölt curry

1 tk Erős Pista

2 evőkanál cukorral kikevert paradicsompüré (kis konzervdobozos, 70 g)

1 dl szójaszósz

megfőzött spagetti száraztészta 

Elkészítés

Wokban készítettük, de serpenyőben is elkészíthető.

A wokba öntsünk 2-3 ek olajat, forrósítsuk fel és tegyük bele a hagymákat, a gyömbért, pirítsuk aranybarnára, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott sárgarépát (brokkolit, karfiolt) és a csirkemellet. Sózzuk, fűszerezzük a köménnyel, a curry-vel. Kevergetve süssük, míg a hús meg nem fehéredik, ekkor adjuk hozzá a felszeletelt papriká(ka)t is, végül az Erős Pistát, a paradicsompürét, a szójaszószt. Alaposan keverjük össze és 4-5 percig süssük.

A tésztát főzzük meg, szűrjük és csepegtessük le, majd keverjük hozzá a húshoz. Süssük még pár percig, jót tesz neki, ha a tésztát kissé lepirítjuk. Üvegtésztával vagy rizstésztával is kínálható.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × négy =

hirdetés