Kiszínezni a képet. Több mint hobbi, avagy mit nyújtanak a felnőtteknek készült színezők? Könyvajánlóval

Ellepték a világot a felnőtteknek szánt színezőkötetek; a kiadók újabb és újabb kiadványokkal rukkolnak elő. Ha külföldön járunk, érdemes benézni a helyi könyvesboltokba – színezőköteteket biztosan találunk. Olyanokat is, melyeket Magyarországon (egyelőre) nem adtak ki.

A felnőtteknek szánt színezőket természetesen nagyobb gyerekek is használhatják, ők is képesek látványos kompozíciókat létrehozni. Az ún. felnőtt színezők motívumai jóval részletgazdagabbak, mint az ovis, kisiskolás korosztálynak készült grafikák; kitartásra ösztönöznek, éppen ezért nem mindenki képes kellő türelemmel egy-egy kép/részlet felett elidőzni. Másokat viszont tökéletesen megnyugtat és kikapcsol egy-egy rajz kiszínezése.

Színezni nem lehet futtában – időt, odafigyelést és (szín)tervezést igényel, nem véletlenül nevezik meditatív időtöltésnek.

Az utóbbi időkben felkapott kreatív hobbi előnye, hogy azoknak is sikerélményt ad, akik nem érzik elég jónak a rajzkészségüket. Jó benne még, hogy bárhol színezhetünk, ha van egy kis időnk, és rá tudunk hangolódni.

Szín, terápia

A színek hatnak ránk; egyúttal ki is fejeznek minket. A színezéssel kiaknázhatjuk ezt a pszichés hatást (érdemes megfigyelni, milyen színeket részesítünk előnyben, milyen színsémák alapján dolgozunk).

A színezőkönyvek a belefektetett idővel – munkánk révén – válnak egyedivé. Sokféle tematikus színezőkönyv lelhető fel a kínálatban, biztosan megtaláljuk a kedvünkre valót.

Bár a grafika adott, kiszínezve mindegyik más.

A legjobban sikerült képekkel dekorálhatunk is: képkeretben remekül mutatnak.

Vissza a gyerekkorba! Miért szeretik a nők a színezőket?

A színezés nosztalgiát ébreszt, alkotás közben mintha kapcsolatba lépnénk gyerekkori önmagunkkal. A számítógépek, mobil eszközök térnyerésével megnőtt az igény a manuális alkotótevékenységek iránt is; jól esik könyvet, író- és rajzeszközt a kézbe venni. Sokan szeretik az igényes kiadványokat; színezők esetében különösen fontos a jó papírminőség és a tökéletes nyomat, a kiadók többnyire figyelnek erre. Színezéshez nemcsak színes ceruzákat, hanem tűfilceket, filctollakat, zselés-csillámos tollakat, vízfestéket is használhatunk, vegyesen. Akit magával ragad ez a hobbi, nemigen tudja megunni.

szinezo2

szinezo7

szinezo6

szinezo3

Ajánló

szinezok

Színezőkönyvek a Green Bazaar kínálatában >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × négy =

hirdetés