Karintiába utazók figyelmébe: kiváló magyar étterem az Alpok napos oldalán
Vannak alapvető szempontok, amelyek mentén elkezdjük egy szállás keresését utazásszervezés során. Talán az étterem minősége nem is szerepel ezek között, de mindenki megnéz fotókat az adott hotel galériájában, amiről aztán már kap valamilyen benyomást. További szűrési szempontként jelenik meg, ha az utazók között valaki ételintoleranciában, netán -allergiában szenved, hiszen ez alapjaiban befolyásolja a döntést egy helyszín kapcsán.
Ahol minden kifogástalan
Ha Ausztria a kiszemelt célpont, és azt szeretnénk, hogy módunkban álljon egy kicsit mindenből kóstolni, megismerni a helyi jellegzetességeket, akkor a karintiai hegyek között megbúvó Hotel OTP Birkenhof**** fantasztikus étterme egy kitűnő választás lehet, természetesen többnapos tartózkodással egybekötve.
Az étkezés mindenki számára kiemelt napirendi pont. Ha a szállodában elfogyasztott reggeli, ebéd vagy vacsora során valamilyen kellemetlen élményben van részünk, akkor hiába csúcskategóriás egy szálloda és hiába nyújt mindenféle különleges programot, az ember megjegyzi azt, és nem jó szájízzel fog távozni. Épp ezért az ételek, a kiszolgálás minősége, a pincérek hozzáállása kulcsfontosságú hosszú távon.
A Birkenhof Hotel magyar tulajdonú, és magyar személyzet, magyar szakácsok gondoskodnak a kifogástalan étkezési élményekről. Már több éve állnak a helyiek, a magyar és más országból érkező turisták szolgálatára, és büszkék rá, hogy már a Karintiai Minőségi Pecsét birtokosai, amely tényleg egy elismerés Ausztriában.
Karintiai kulináris élvezetek
Egy hotelben a legtöbben általában félpanziós ellátást választanak, amely bőséges svédasztalos reggeliből és vacsorából áll. Természetesen mód van ebédelni is az étteremben. Ezen étkezések alkalmával a szakácsok nem csupán a helyi és nemzetközi ízekkel várják a vendégeket, hanem házi készítésű desszertekkel, lekvárokkal és szörpökkel is.
A Hotel Birkenhof egyben a gasztronómiai élmények forrása mind az ételek, mind az italok tekintetében. Helyi és külföldi borkülönlegességek, nemes konyakok, koktélok, szivarok pazar kínálata várja az érdeklődőket. A szakácsok látványkonyhában is dolgoznak, így el lehet tőlük lesni kisebb-nagyobb trükköket is.
Töltsön el párjával egy gyertyafényes romantikus estét, vagy kóstolja meg a helyi specialitásokat a hetente megrendezésre kerülő karintiai esten. A magas színvonalú és különleges ételek mind első osztályú helyi alapanyagokból készülnek.
A gasztronómia iránt lelkesedőknek
Aki pedig még szeretné felfedezni a karintiai specialitásokat, azoknak ajánljuk, hogy látogassanak el egy hüttébe vagy egy Buschenschankba, amelyek kifejezetten az osztrák hagyományokat tükrözik, és kóstolják meg a helyiek saját termelésű és készítésű ételeit. Ilyen a felejthetetlen Speckbrot, ami magyarul szalonnás kenyeret jelent, vagy a szintén saját készítésű bodza szörp és almabor.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.