Kókuszhabos csiga

A kókuszimádók nagy kedvence ez a házi édesség – kalóriabomba! -, s bár kelt tésztával készül, cseppet sem bonyolult összeállítani. 

Hozzávalók

45 dkg liszt

25 dkg margarin

20 g élesztő + 1 dl tej + 1-2 ek cukor

4 tojás sárgája

1 csipet só

1 tk vanília kivonat

4 tojás fehérje

30 dkg cukor

100 g kókuszreszelék

Elkészítés

A lisztet a csipet sóval egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal és hozzáadjuk a porcukros tejben felfuttatott élesztőt, végül a tojások sárgáit, majd rugalmas tésztát gyúrunk. A friss tésztát folpackba csomagoljuk, majd hűtőben pihentetjük amíg a kókuszhabot elkészítjük.

A tojásfehérjét gőz felett kihabosítjuk a cukorral, majd még melegen beleforgatjuk a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.

A tésztát 3-4 részre osztjuk, 2-3 mm vastag téglalapokká nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd nem túl szorosan összetekerjük és 1-2 cm vastag karikákká szeljük. A csigákat előmelegített, 175°C-os sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tipp

A sütemény kiválóan fagyasztható, így fogyasztás előtt akár hetekkel előbb is elkészíthetjük!

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 3 =

hirdetés