Kókuszhabos tekercs
Aki szereti a kókuszos édességeket, nehezen tud ellenállni ennek a „békebeli” házi sütteménynek.
Hozzávalók
45 dkg liszt
25 dkg margarin
20 g élesztő + 1 dl tej + 1-2 ek cukor
4 tojás sárgája
1 csipet só
1 tk vanília kivonat
4 tojás fehérje
30 dkg cukor
100 g kókuszreszelék
Elkészítés
A lisztet a csipet sóval egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal és hozzáadjuk a porcukros tejben felfuttatott élesztőt, végül a tojások sárgáit, majd rugalmas tésztát gyúrunk. A friss tésztát folpackba csomagoljuk, majd hűtőben pihentetjük amíg a kókuszhabot elkészítjük.
A tojásfehérjét gőz felett kihabosítjuk a cukorral, majd még melegen beleforgatjuk a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.
A tésztát 3-4 részre osztjuk, 2-3 mm vastag téglalapokká nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd nem túl szorosan összetekerjük és 1-2 cm vastag karikákká szeljük. A csigákat előmelegített, 175°C-os sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Tipp
A sütemény kiválóan fagyasztható, így fogyasztás előtt akár hetekkel előbb is elkészíthetjük!
Ildi Kokki receptje alapján
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.