Krémes kókuszlikőr házilag

Ez a házi kókuszlikőr finom krémes állagú – elkészítés után lehűtve azonnal fogyasztható, de érdemes 3-4 hétig a hűtőben tartani, így az ízei jól összeérnek.

Hozzávalók kb. 1 liter kókuszlikőrhöz

15 dkg kókuszreszelék

6 dl tej vagy 3,5 dl tej + 2,5 dl kókusztej

3 dl 20%-os főzőtejszín

1 tubus sűrített tej

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás cukor

2-3 dl vodka vagy fehér rum (ízlés szerint)

Fotó: Shari’s Berries, flickr

Elkészítés

A kókuszreszeléket egy kisebb-közepes lábasban annyi tejben forrald fel, amennyi a kókuszreszeléket ellepi. Hagyd kihűlni, turmixold össze, majd szűrd át. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejszínt és a sűrített tejet, majd melegítsd össze. Nem szükséges forralni. Végül öntsd hozzá a 2 dl alkoholt és keverd össze. 

Fogyasztásig hűtőben tárold. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 8 =

hirdetés