Kókuszos-csokis szelet

Sütésből megmaradt tojásfehérjék hasznosításához is jó ez a recept.

Hozzávalók

5 tojásfehérje

kb. 18 dkg porcukor

6 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg durvára vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)

Elkészítés

A tojásfehérjét a fokozatosan hozzáadott porcukorral verjük kemény habbá, majd lassabb fokozaton keverve adjuk hozzá a kókuszreszeléket.

A tálba szitált lisztben keverjük el a sütőport, majd ezt is adjuk a habhoz.

A csokidarabkákat kézi habverővel- vagy kikapcsolt állapotában a gépi habverővel keverjük a masszához.

Megsüthető őzgerincformában is; mi 20 x 20 centis teflon tepsiben sütöttük meg, a tepsit kikentük vajjal, s meghintettük liszttel.

Sütési hőfok: 180. Sütési idő: kb. 20 perc.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =

hirdetés