Kókuszos-csokis szelet
Sütésből megmaradt tojásfehérjék hasznosításához is jó ez a recept.
Hozzávalók
5 tojásfehérje
kb. 18 dkg porcukor
6 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg durvára vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)
Elkészítés
A tojásfehérjét a fokozatosan hozzáadott porcukorral verjük kemény habbá, majd lassabb fokozaton keverve adjuk hozzá a kókuszreszeléket.
A tálba szitált lisztben keverjük el a sütőport, majd ezt is adjuk a habhoz.
A csokidarabkákat kézi habverővel- vagy kikapcsolt állapotában a gépi habverővel keverjük a masszához.
Megsüthető őzgerincformában is; mi 20 x 20 centis teflon tepsiben sütöttük meg, a tepsit kikentük vajjal, s meghintettük liszttel.
Sütési hőfok: 180. Sütési idő: kb. 20 perc.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.