Kókuszos rakott kifli
Próbáltátok már kókusszal ízesíteni a rakott kiflit? Mi először készítettük el – gyorsan szerettünk volna valami finomat és hasznosítottuk a szikkadt kifliket. Jó kis recept, nem igényel sok hozzávalót és nem kell a tésztával bíbelődni.
Hozzávalók közepes (magas falú) tepsihez vagy jénai tálhoz
4 szikkadt kifli (lehetőleg tejes kifli)
3 tojás
5 dkg kókuszreszelék
1 tasak vaníliás cukor
4 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű édesítőszer)
3 dkg vaj
kb. 1 ek zsemlemorzsa
karamellöntet a tetejére – ez el is hagyható. Van hozzá egy jó receptünk >>
Elkészítés
A kifliket karikázzuk fel, kb. fél centi vastagok legyenek.
A tojásokat nem szükséges szétválasztani, üssük egy közepes keverőtálba és keverjük ki alaposan, hozzáadva a cukrot (vagy édesítőt), a vaníliás cukrot, végül keverjük hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a kókuszreszeléket.
Szórjuk bele a kifliket, jól forgassuk át, majd öntsük vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe/jénai tálba.
Előmelegített sütőben, 170-es hőfokon, légkeverőn, süssük aranybarnára. Sütési idő 20-25 perc.
Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, így már szépen szeletelhető.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.