Kókuszos rakott kifli

Próbáltátok már kókusszal ízesíteni a rakott kiflit? Mi először készítettük el – gyorsan szerettünk volna valami finomat és hasznosítottuk a szikkadt kifliket. Jó kis recept, nem igényel sok hozzávalót és nem kell a tésztával bíbelődni.

Hozzávalók közepes (magas falú) tepsihez vagy jénai tálhoz

4 szikkadt kifli (lehetőleg tejes kifli)

3 tojás

5 dkg kókuszreszelék

1 tasak vaníliás cukor

4 dl tej

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű édesítőszer)

3 dkg vaj

kb. 1 ek zsemlemorzsa

karamellöntet a tetejére – ez el is hagyható. Van hozzá egy jó receptünk >>

Elkészítés

A kifliket karikázzuk fel, kb. fél centi vastagok legyenek.

A tojásokat nem szükséges szétválasztani, üssük egy közepes keverőtálba és keverjük ki alaposan, hozzáadva a cukrot (vagy édesítőt), a vaníliás cukrot, végül keverjük hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a kókuszreszeléket. 

Szórjuk bele a kifliket, jól forgassuk át, majd öntsük vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe/jénai tálba.

Előmelegített sütőben, 170-es hőfokon, légkeverőn, süssük aranybarnára. Sütési idő 20-25 perc. 

Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, így már szépen szeletelhető.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + három =

hirdetés