Könnyű, finom desszert: sült túrókrém. Kerámia tálkákban vagy kisebb tortasütő formában is süthetjük

Pohárdesszertként, sütemények vagy torta töltelékeként egyaránt fogyaszthatjuk ezt a finom túrókrémet.

Villámgyorsan kikeverhető, a sütési idő – a sütőforma nagyságától függően – egy, másfél órát vesz igénybe. Ha pohárdesszertnek készítjük, vagy linzerkosárkák töltelékeként használjuk fel, miután megsült, a tetejét szórjuk meg fanyar bogyós gyümölcsökkel (mirelit is jó). Az áfonyalekvár is remekül illik hozzá.

Hozzávalók (8-10 szufléformához)

350 g túró (félzsíros)

65 g étkezési keményítő

140 g porcukor

350 ml tej (2,8%-os)

280 ml tejföl (20%-os)

1 db citrom héja

2 db tojás

1 csomag vaníliás cukor (bourbon)

Elkészítés

A túrókrém összetevőit egy nagy tálban botmixerrel mixeljük össze. Híg, egynemű masszát kapunk.

sult_turotorta_2

sult_turotorta_3

Adagoljuk kivajazott sütőformába, és előmelegített sütőben süssük 180-as hőfokon 60-90 percig, légkeverés nélkül. A sajttortával ellentétben nem igényel vízgőzös sütést.

Ha sütés közben kezdene nagyon pirulni, takarjuk le sütőpapírral, vagy alufóliával.

Tippek: ha tortának szánjuk, a legjobb, ha papír tortaformában készítjük el. Miután kihűlt, könnyen eltávolíthatjuk róla a torta peremét. Csatos fém sütőformában is elkészíthető, de mielőtt kiemelnénk a formából, késsel lazítsuk meg a széleket, hogy ne ragadjon a sütőforma pereméhez. Ha kerámia szufléformában sütjük, maradhat az edényben – szórjuk meg a tetejét bogyós gyümölcsökkel.

Linzerkosárkát is készíthetünk

sweet-1166445_640

A nagyobb kerek süteménykiszúróval formázott linzertésztát nyomkodjuk a kivajazott muffinforma mélyedéseibe, erre kanalazzunk a híg túrótöltelékből 3-4 evőkanállal, s így süssük meg.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − 1 =

hirdetés