Könyvajánló: 100 nagy titok, amire nem derül fény soha

Mi történt az első pilótanő, Amelia Earhart repülőgépével, Van Gogh Doktor Gachet-portréjával, vagy a Mary Celeste legénységével? A 100 nagy titok (amire nem derül fény soha) című 256 oldalas kötet a nagy titkok tárában kutat az elásott kincsek, eltűnt személyek, hiába keresett rejtekhelyek között, latolgatva mind a bizonyítékokat, mind a legendákat és összeesküvési elméleteket. Remek kiadvány – jó szívvel ajánljuk!

Ki törölte le a Watergate-ügy egyik legfontosabb magnószalagját? Kidd kapitány csakugyan Rhode Islandben temette volna el az összeharácsolt kincseit? Az eltűntnek nyilvánított Lord Lucan vajon él-e még valahol?

Szó esik sok mindenről egyetlen híres-nevezetes gyémánttól (a Nagymogulról) egy nagy rakás kincsig (a templomos lovagokéig), egyetlen embertől (egy ausztrál miniszterelnöktől) egy egész seregig (Kambüszész perzsa királyéig), egy ellopott versenylóig és hétpecsétes titokként őrzött receptekig, az ún. „öt cambridge-i kém” egyikéig, a sokak által keresett legendás Szent Grálig (tényleg, mi is az?) és egy tengerbe dobott bombáig; Daniel Smith mindvégig a rejtett igazságot kutatja.

A 100 nagy titok rendkívüli utazásra invitálja az olvasót térben és időben, olyan tárgyak és emberek nyomában, akik és amelyek évszázadok óta nem hagyták nyugodni az emberek képzeletét, és sokakat indítottak hiábavaló keresésre, miközben számos elképesztő legenda született.

A Londonban élő Daniel Smith a hét nyelvre, köztük magyarra is lefordított és 2013-ban a Corvina kiadásában megjelent 100 titkos hely című bestseller szerzője.

hirdetés 

hirdetés 

Életszépítők vélemény

Rose Trellis Fabergé tojás

Ennek a kötetnek szó szerint súlya van, mégis nehéz letenni. Tartalmas, sok-sok izgalmas történelmi adalékkal szolgáló, gazdagon illusztrált kiadvány.

Összeállításunkban a könyv Romanovok tojásai c. fejezetéhez válogattunk képeket. Az Oroszországban uralkodó Romanov-dinasztia hírhedt húsvéti tojásait a világhírű ékszerész, Carl Fabergé készítette 1885-től a dinasztia 1917-es trónfosztásáig. Mindegyik tojás iparművészeti műremek volt, értéküket egyenként több millió fontra becsülik. Fabergé 50 tojást készített, ám közülük ma már csak 42 van meg. A könyvben oldalméretű fotó látható az egyik káprázatos Fabergé-tojásról (Liliomok völgye), valamint egy 1894-ben készített kép a balvégzetű házaspárról, II. Miklós cárról és Alekszandráról.

100 nagy titok (amire nem derül fény soha)

Szerző: Daniel Smith | Fordító: Árokszállásy Zoltán
Kiadó: Corvina Kiadó
Méret: 185 x 246 mm
Kötés: Keménytáblás, védőborítóval
Ár: 6500 Ft
ISBN: 978 963 1362 60 2

Nyitókép: Paula Puffer

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 8 =

hirdetés