Korhelyleves egyszerűen

Korhelynek nevezi a népnyelv a mulatozó, ivós, léha embert. Ebből a fogalomból alakult ki a tartalmas korhelyleves, melyet nagy, ivászattal egybekötött dínomdánomok után szolgáltak fel – jellemzően hajnaltájt – gyomorjavítóként. Manapság pedig az év végi/eleji nagy családi lakomák népszerű fogása. Sokféle, köztük összetettebb receptváltozatok is ismertek; a korhelylevest egyszerűen is el lehet készíteni. 

Hozzávalók

1 kg savanyú aprókáposzta

0,5 kg füstölt parasztkolbász

0,5 kg füstölt oldalas

3 babérlevél

1 fej vörös hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 csokor friss (vagy fagyasztott) kapor

bors

1 kávés kanál őrölt kömény

1 kanál liszt

2 dl tej

1 kanál zsír

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan készítem

A savanyú káposztát alaposan átmosom, majd kifacsarom. A kolbászt kb. öt centis darabokra vágom. Feldarabolom a füstölt oldalast is. A káposztát, az oldalast, a kolbászt, és az egészben hagyott, megtisztított hagymát a babérlevéllel és a fokhagyma gerezdekkel felteszem főni.

Amikor már majdnem kész, hozzáadom az apróra vágott kaprot, a köménymagot, a borsot, ha szükséges, sózom. Amikor minden megpuhult, rántást készítek. Végül hozzáadom a tejet és készre főzöm. Tejföllel és csípős paprikával kínálom.

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + egy =

hirdetés