Kovászos uborka gluténmentesen. Kenyér helyett burgonyával is erjeszthető

Kenyér helyett burgonyával is elkészíthető a kovászos uborka, a gluténérzékenyek bizonyára jól ismerik a receptet, de azoknak is érdemes kipróbálniuk, akik szeretik a hagyományos kovászos uborkát. Burgonyával készítve az uborka ropogós marad. 

Hozzávalók

1,5 kg 8-10 centis uborka (5 literes üveghez)

1 csokor kapor

5 gerezd fokhagyma

2 nagyobb burgonya – ne újburgonyát használjunk! (Ha hagyományosan készítjük, burgonya helyett kb. 20 dkg szeletelt kenyér)

1 evőkanál só

meleg víz

Elkészítés

A burgonyákat hámozzuk meg és szeleteljük vastagabb karikákra. A befőttes üveg alját béleljük ki a burgonya felével.

Az uborkákat alaposan mossuk meg, a száras végüket vágjuk le, majd hosszában negyedelve vagdossuk be őket és szorosan egymás mellé töltsük meg velük az üveget. A fokhagymákat és a kaprot dugjuk az uborkák közé, majd a maradék burgonyával rétegezzük.

Egy kancsóba öntsünk meleg vizet, adjunk hozzá 1 evőkanál sót, keverjük össze, majd öntsük az uborkára. A sós víz teljesen töltse meg az üveget.

Fedjük le, majd tegyük napos helyre. Két-három napig érleljük, nagy melegben 1,5-2 nap is elég. 

Jól lehűtve fogyasszuk.

 

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − egy =

hirdetés