Kreatív ajándékötletek anyák napjára

Anyának lenni a legszebb ajándék, amit csak kaphattam az élettől. Nem múlik el nap, hogy ne csodálnám kislányomat, hogy ne gyönyörködnék benne, ne keresném a változást az előző naphoz képest, hogy ne tenne boldoggá az arcán végigszaladó mosoly, amint énekelni kezdek neki. Bár a cikkben könnyen elkészíthető ajándékokat válogattam édesanyáink, nagymamáink számára, mégis úgy gondolom, a legnagyobb kincs számukra, számunkra a gyermeki arc felhőtlen mosolya.

Anyák napjával kapcsolatban az első gondolatunk mindig a virág: bár szép akár a vágott virág, akár a réti virágcsokor, néha érdemes  hosszabb életűt választani, vagy akár örök életűt készíteni. Utóbbi nem fog ugyan illatozni, de édesanyánk tudni fogja, hogy neki készítettük törődéssel, szeretettel.

Képeslapot is könnyű vásárolni, de magunk is készíthetjük különböző egyszerű technikákkal, akár otthon fellelhető alapanyagokból.

Mai digitális világunkban oly kevés papírkép készül, így a nagyiknak mindig nagyszerű ajándék az unokákról készült fotó, melyet akár ötletesen tárgyakhoz is társíthatunk.

Olyan mindennapi használati tárgyakat, mint a bögre vagy a tányér, melyeket nap mint nap kézbe vesznek, kifesthetünk édesanyánk, nagymamánk részére, így egyedülállóvá varázsolhatjuk őket.

Maradék vagy újonnan vásárolt szappanok felhasználásával különböző alakú, mintázatú szappant készíthetünk: a szappanokat lereszeljük vagy apró darabokra vágjuk, mikróban vagy gőzben összeolvasztjuk, formába öntjük – célszerű lágyabb műanyagba vagy szilikonba – és kiszárítjuk.

 

Kevésbé hagyományos ajándékokon is törhetjük a fejünket, mint a képen látható időkapszula, festett kép, melynek falemez az alapja, vagy saját készítésű teadoboz, benne anyukánk, nagyink kedvenc filterei.

Szerencsésnek tartom azt, akinek van akár stamping technikával foglalkozó, akár marni tudó ismerőse, vagy még szerencsésebb esetben önmaga ismeri ezen technikák valamelyikét. Számukra a személyre szabott ajándék készítése gyerekjáték.

Végül a varrni tudók is szerencsések, hisz oly sokféle egyedi ajándéktárgy készíthető tű és cérna segítségével, ha pedig anyu vagy nagymama szeret varrni, könnyű ajándékot kitalálni számukra.

Összeállította: Király-Dobos Beatrix

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + négy =

hirdetés