Kreatív édességek 2.
Különleges alkalom különleges desszertet kíván. Nem mindig kell teljesen új – általunk még nem próbált – receptben gondolkodnunk, ez ugyanis magában rejti a rizikót: nem biztos, hogy elsőre úgy sikerül, ahogyan szeretnénk. Jól bevált finomságainkat is tálalhatjuk kreatívan, a vonzó látvány feledteti, hogy a tőlünk megszokott ízekkel kínáljuk vendégeinket.
Ha nem idegenkedünk ételfesték használatától (márpedig csak pár csepp szükséges csupán), és vannak jó sütemény kinyomó formáink, akkor ilyen ötletesen díszíthetők a torták, sütemények, de akár kekszeket is készíthetünk.
Fotó: Ideas Decor, Share Alike Cooking – Sharon+Anne
Fotó: (a)Yummy!!
Egy kedvenc muffinunk készítésekor kedvenc töltött kekszünket, bonbonunkat középre helyezve és belesütve finom meglepetést okozhatunk.
Fotó: Good Home Design
Kedvenc muffinunkat mutatós gombkeksszel is kombinálhatjuk.
Fotó: Natalie Bode
Legfinomabb kalács- vagy kenyérreceptünk segítségével mikulást süthetünk:
A tésztát 2 részre osztjuk, egyik egy kicsit legyen nagyobb, mint a másik. A nagyobbikból lapos, lekerekített sarkú háromszöget formázunk a mellékelt kép szerint. Ez lesz a mikulás arca. A másik tésztát két részre osztjuk. Az egyik adagból egy félkört készítünk, és ollóval vagy pizzavágóval csíkokat vagdosunk a körívnél úgy, hogy a tetején két ujjnyi egybefüggő rész maradjon. Az így elkészített szakállat óvatosan az arcra helyezzük, a csíkokat megcsavargatjuk. A maradék tésztából elkészítjük a bajszot, aminek a széleit becakkozzuk és a szakáll fölé helyezzük. A bajusz fölé orrot készítünk, melléje két mazsolát nyomunk szemnek, föléje a sapka szegélyét készítjük el, valamint a háromszög tetejét kissé visszahajtva a maradékból a végére bojtot készítünk.
Ha elkészültünk a mikulással, két tojás sárgáját külön-külön tálkákba felverünk. Az egyikbe pár csepp piros ételszínezéket vagy kicsi gránátalma levet teszünk. A piros színű tojássárgával bekenjük óvatosan a sapkát és az orrot, a többi részt pedig a sima sárgával.
Fotó: Taste of Home
Díszítőcukrok segítségével is szépen lehet dekorálni.
Fotó: Good Home Design
Fondant segítségével is díszíthetünk:
Fotó: Cookies with Character
Szilikon sütőlapot ajánlanék használni a következő ötlethez: töltetlen cukrot helyezünk el az ablakosra szaggatott tésztába, és úgy sütjük.
Fotó: flickr
Levél segítségével csokilevelet készíthetünk, így mutatós díszítőelemet kapunk.
Fotó: flickr – distopiandreamgirl
Gyümölcsből is készülhet kreatív édesség – a képen látható sült almát hámozóval szeletelték.
Fotó: Ideas Decor
Leveles tésztába csomagolt fél körte
Fotó: sharemykitchen.com
Krém nyomózsákból és csokidara eredményezte ezt a szépséges virágot.
Fotó: Goods Home Design
Muffin cserépben sütve és marcipánnal díszítve
Fotó: Mimicafe Union
Linzertésztából készíthető el ez a bájos süni.
Fotó: Inna Mina Gallery
+1 sós ráadás: pizza rózsaalakban elkészítve
Fotó: Fauzia’s Kitchen Fun
Kellemes napot kívánok! Bea
Nyitókép: flickr | distopiandreamgirl
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.