Kreatív édességek 2.

Különleges alkalom különleges desszertet kíván. Nem mindig kell teljesen új – általunk még nem próbált – receptben gondolkodnunk, ez ugyanis magában rejti a rizikót: nem biztos, hogy elsőre úgy sikerül, ahogyan szeretnénk. Jól bevált finomságainkat is tálalhatjuk kreatívan, a vonzó látvány feledteti, hogy a tőlünk megszokott ízekkel kínáljuk vendégeinket.

Ha nem idegenkedünk ételfesték használatától (márpedig csak pár csepp szükséges csupán), és vannak jó sütemény kinyomó formáink, akkor ilyen ötletesen díszíthetők a torták, sütemények, de akár kekszeket is készíthetünk.

Fotó: Ideas Decor, Share Alike Cooking – Sharon+Anne

 

Fotó: (a)Yummy!!

 

Egy kedvenc muffinunk készítésekor kedvenc töltött kekszünket, bonbonunkat középre helyezve és belesütve finom meglepetést okozhatunk.

Fotó: Good Home Design

 

Kedvenc muffinunkat mutatós gombkeksszel is kombinálhatjuk.

Fotó: Natalie Bode

 

Legfinomabb kalács- vagy kenyérreceptünk segítségével mikulást süthetünk:

A tésztát 2 részre osztjuk, egyik egy kicsit legyen nagyobb, mint a másik. A nagyobbikból lapos, lekerekített sarkú háromszöget formázunk a mellékelt kép szerint. Ez lesz a mikulás arca. A másik tésztát két részre osztjuk. Az egyik adagból egy félkört készítünk, és ollóval vagy pizzavágóval csíkokat vagdosunk a körívnél úgy, hogy a tetején két ujjnyi egybefüggő rész maradjon. Az így elkészített szakállat óvatosan az arcra helyezzük, a csíkokat megcsavargatjuk. A maradék tésztából elkészítjük a bajszot, aminek a széleit becakkozzuk és a szakáll fölé helyezzük. A bajusz fölé orrot készítünk, melléje két mazsolát nyomunk szemnek, föléje a sapka szegélyét készítjük el, valamint a háromszög tetejét kissé visszahajtva a maradékból a végére bojtot készítünk.

Ha elkészültünk a mikulással, két tojás sárgáját külön-külön tálkákba felverünk. Az egyikbe pár csepp piros ételszínezéket vagy kicsi gránátalma levet teszünk. A piros színű tojássárgával bekenjük óvatosan a sapkát és az orrot, a többi részt pedig a sima sárgával.

Fotó: Taste of Home

 

Díszítőcukrok segítségével is szépen lehet dekorálni.

Fotó: Good Home Design

 

Fondant segítségével is díszíthetünk:

Fotó: Cookies with Character

 

Szilikon sütőlapot ajánlanék használni a következő ötlethez: töltetlen cukrot helyezünk el az ablakosra szaggatott tésztába, és úgy sütjük.

Fotó: flickr

 

Levél segítségével csokilevelet készíthetünk, így mutatós díszítőelemet kapunk.

Fotó: flickr – distopiandreamgirl

 

Gyümölcsből is készülhet kreatív édesség – a képen látható sült almát hámozóval szeletelték.

Fotó: Ideas Decor

 

Leveles tésztába csomagolt fél körte

Fotó: sharemykitchen.com

 

Krém nyomózsákból és csokidara eredményezte ezt a szépséges virágot.

Fotó: Goods Home Design

 

Muffin cserépben sütve és marcipánnal díszítve

Fotó: Mimicafe Union

 

Linzertésztából készíthető el ez a bájos süni.

Fotó: Inna Mina Gallery

 

+1 sós ráadás: pizza rózsaalakban elkészítve

Fotó: Fauzia’s Kitchen Fun

 

Király-Dobos BeatrixKellemes napot kívánok! Bea

Nyitókép: flickr | distopiandreamgirl

Ajánló

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

hirdetés