Kreatív hűsítők otthonra: locsolófej PET-palackból, saját kivitelezésű párakapuk

Kánikulában enyhülést adnak a párakapuk, melyek finom vízpermetet bocsátanak ki – átsétálva alattuk kis időre felfrissülhetünk. Párásító szettnek, ködzuhanynak, légnedvesítőnek is nevezik ezeket a rendszereket, melyekkel többnyire tömegek által látogatott rendezvényeken, nyári fesztiválokon, városi közterületeken találkozhatunk. Kerti csaphoz csatlakoztatva házilag is barkácsolhatunk hasonló rendszert – jó szolgálatot tesz kánikulában. Nem olyan, mint egy profi darab, bár nem is kell annyit költeni rá. Nem csak a gyerekek imádják, de az ő örömükre érdemes belevágni.

A saját igény szerint építhető párásító szettek általános tartozékai: műanyag cső (ehhez szerelvények, pl. t-idom, ld. fotók), párásító csatlakozó, párásító fej, párásító fúvóka. A csövet ki is lyukaszthatjuk, ez esetben nem lesz szükség párásító fejre, fúvókára, bár érdemes erre áldozni, mivel nagyobb élményt nyújt. Az alábbi fotón a párakapu felső csöveit egyszerűen kilyukasztották.

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Párásító csatlakozóval biztosítható a finom vízpermet.

Fotó: www.sixsistersstuff.com

Fotó: www.notjustcute.net

Locsolófejek PET palackból

Fotó: www,ecoprojecteer.net

Fotó: www.housingaforest.com

Nyitókép: A Bird and a Bean

 

hirdetés
1 válasz
  1. Makkai Márton
    Makkai Márton says:

    Az ivóvízben gyakran megtalálható a legionella baktérium, ami halálos kimenetelű betegséget is okozhat. Ha megisszuk a gyomorban elpusztul és hatástalan marad. De ha permet formájában belélegezzük a tüdőbe kerülve gyógyíthatatlan, vagy nehezen gyógyítható fertőzést okoz! Ezért írják elő a permettel párásító készülékekhez, hogy csak forralt és lehűtött vízzel használhatóak. A szökőkutak vizét fertőtlenítik ezen okból is ezért azokban fürdeni és szintén a permetet belélegezni veszélyes. Permettel hűsölni kellemes érzés, de sajnos veszélyes mulatság.

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt − három =

hirdetés