Kreatív készségfejlesztés: térbeli őszi fa színes papírból

Ez a kreatív foglalkoztató kiváló nagyovisok, kisiskolások finommotorikai fejlesztéséhez, amire a helyes ceruzafogás és a kézírás elsajátításához is nagy szükségük van; ráadásul a végeredmény látványos, ezért élvezettel foglalkoznak vele. Maradék papírok is felhasználhatók hozzá.

Szükséges anyagok

Natúr csomagolópapír (fa törzséhez)

Különféle színes papírokból 1-2 centisre tépett darabok (mi maradék színes fénymásolópapírt használtunk). A nyitóképen látható fákhoz krepp papírokat használtunk, ezekkel a kisebbek is könnyen tudnak dolgozni

Ragasztó stift vagy folyékony ragasztó

Műszaki rajzlap vagy más, jó tartású papír (nálunk maradék akvarell papír)

Vízfesték, ecset

Így készül

Ha a képnek szeretnénk hátteret, először fessük ki az alapot! Elegendő 2-3 színt használni hozzá, a semlegesebb földszínek kerülhetnek a lap alsó részére, a kék árnyalatai pedig felülre. Hagyjuk teljesen megszáradni a lapot, addig készítsük el a színes leveleket, vagyis a galacsinokat. Ehhez 1-2 centire tépdelt vagy vagdosott papírokat használjunk (többféle színűt), majd gyűrjük össze, amennyire csak tudjuk. Készítsünk minél többet a színes lombkoronához! 

A fa törzsét jelképező csomagolópapírból vágjunk 10-15 cm széles, kb. 10 centi magas (az alap méretétől függően) darabot, majd lazán tekerjük fel úgy, hogy 2-2,5 centi vastag fatörzset kapjunk. Gyűrjük meg a teljes felületén és ragasszuk fel az alapra (a tekercs vége kerüljön alulra). Ha ezzel is megvagyunk, jöhetnek a falevelek! Szép sorban egyesével ragaszgassuk fel, szorosan egymás mellé. Ez a művelet aprólékos munka, nemcsak a kézügyességet, hanem a koncentrációt is fejleszti.

Ragasszunk a fatörzs mellé néhány lehulló „falevelet” is és a földre is kerülhet néhány színes galacsin.

Érdemes elkészíteni oviban, suliban csoportfoglalkozás keretében is, mert így a végén komplett őszi erdőt kapunk, a színes térbeli papírfák jól mutatnak egymás mellett.

Otthoni foglalkoztatónak is tökéletes.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =

hirdetés