Kreatív konyha: így készíthetünk 3D-s csokitojásokat!

hirdetés

hirdetés

Nagy kedvencünk ez a szilikon csokiforma: saját készítésű csokitojásokat készíthetünk szeretteinknek. A különböző méretű, egymásba illeszthető, 3D-s tojások mutatós díszei lehetnek a húsvéti asztalnak, tortát is dekorálhatunk velük.  

Hogyan készül a csokitojás? A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, ügyeljünk arra, hogy a csokoládé ne érjen a forró vízbe. Ha ízesített csokit szeretnénk készíteni, keverjünk hozzá néhány szem durvára vágott diót, mogyorót vagy mandulát, pisztáciát stb. Töltsük meg a tálcára helyezett szilikon csokiformát, majd finoman ütögessük a munkalaphoz, hogy a légbuborékok távozzanak és tömör csokit kapjunk.

hirdetés 

hirdetés 

A szilikonformát a tálcával együtt tegyük a mélyhűtőbe. A csoki hamar megdermed és könnyen leválik a szilikonformáról.

A csokitojásokat tegyük szalvétára vagy konyhai papírtörlőre és tetszés szerint díszítsük. Ragasztóanyagként cukormázat vagy olvasztott csokoládét használhatunk. Díszíthetjük fehér vagy színezett cukormázzal, dekorcukorral; olvasztott csokoládéval pöttyözhetjük is, a dekorálásnak a fantázia szab határt.
Felhasználhatunk hozzá bármilyen jó minőségű fehér-, tej- vagy étcsokit, maradék csokoládékat is felolvaszthatunk hozzá.

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás