Kreatív konyha: így készíthetünk 3D-s csokitojásokat!

Nagy kedvencünk ez a szilikon csokiforma: saját készítésű csokitojásokat készíthetünk szeretteinknek. A különböző méretű, egymásba illeszthető, 3D-s tojások mutatós díszei lehetnek a húsvéti asztalnak, tortát is dekorálhatunk velük.  

Hogyan készül a csokitojás? A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, ügyeljünk arra, hogy a csokoládé ne érjen a forró vízbe. Ha ízesített csokit szeretnénk készíteni, keverjünk hozzá néhány szem durvára vágott diót, mogyorót vagy mandulát, pisztáciát stb. Töltsük meg a tálcára helyezett szilikon csokiformát, majd finoman ütögessük a munkalaphoz, hogy a légbuborékok távozzanak és tömör csokit kapjunk.

hirdetés 

hirdetés 

A szilikonformát a tálcával együtt tegyük a mélyhűtőbe. A csoki hamar megdermed és könnyen leválik a szilikonformáról.

A csokitojásokat tegyük szalvétára vagy konyhai papírtörlőre és tetszés szerint díszítsük. Ragasztóanyagként cukormázat vagy olvasztott csokoládét használhatunk. Díszíthetjük fehér vagy színezett cukormázzal, dekorcukorral; olvasztott csokoládéval pöttyözhetjük is, a dekorálásnak a fantázia szab határt.
Felhasználhatunk hozzá bármilyen jó minőségű fehér-, tej- vagy étcsokit, maradék csokoládékat is felolvaszthatunk hozzá.
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

hirdetés