Kreatív szépírás és kalligráfia. A betűvetés művészete. Hiánypótló kötet, amely segít elsajátítani a művészi kézírás alapjait

Kreatív szépírás és kalligráfia. A kezedbe, az alkotóműhelyedbe vagy az íróasztalodra kívánkozik ez a csodaszép és tartalmas kötet, amennyiben érdekel és vonz a kalligráfia, s szeretnéd is elsajátítani a kreatív, művészi kézírás alapjait.

Különös, hogy digitalizált világunkban, melyben az írás nagyrészt kimerül abban, hogy bepötyögjük a mondandónkat a chat- vagy kommentdobozkákba, esetleg írunk egy rendes e-mailt (megszólítással, kerek körmondatokkal), utat tört magának egy régi-új kreatív irányzat. A kézzel írt kódexek világa sejlik fel a könyvnyomtatás előtti időkből – amikor is a kézírást művészi szinten gyakorolta néhány kiválasztott, tudós ember.

A 21. században – mifelénk – ugyan mindenki tud írni, de egyre ritkábban szorulunk rá a kézírásra, s talán éppen ezért egyre többen szeretnének visszatérni hozzá, a hétköznapinál magasabb szinten elsajátítani, művészi igénnyel gyakorolni.

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kötet gyakorlatilag egy jó alapozó tankönyv. 

Mit is jelent a kalligráfia?

A kalligráfia szó a görög kallosz és grafosz szóból származik. Előbbi szépséget, utóbbi írást jelent. A kézzel írott betűk valódi művészeti alkotások is lehetnek. A szépség nemcsak a betűk formálását jelenti, hanem azt a vizuális hatást is, amellyel megszólítanak bennünket. 

A kötetben minden fontos információ megtalálható, ami a kalligráfia elsajátításához kell: eszközöktől kezdve a különböző technikákon át a különféle stílusokig. Minden fejezethez feladatok tartoznak – akár a könyvbe is rajzolhatunk betűket, oldalnyi helyek állnak rendelkezésre erre a célra. A Kreatív szépírás és kalligráfia c. könyv valójában egy interaktív kalauz, amely tele van kreatív ötletekkel, játékos feladatokkal és egyszerű, lépésről lépésre követhető gyakorlatokkal. A modern kalligráfiától az illusztrációkig és a krétarajzokig, az egyszerű betűktől a bonyolultabb szavakig számtalan különleges megoldást mutat be. Elsajátíthatjuk a kacskaringók és virágok rajzolását, a vászonra festett betűk művészetét, elkészíthetjük saját krétarajzokkal díszített táblánkat, alkothatunk ékes kerámiákat, de műveinket digitalizálhatjuk és ki is nyomtathatjuk.

Az Instragramon számtalan inspiráló videót és fotót találsz #calligraphy hashtag-gel

 

Laura Lavender, Gabri Joy Kirkendall, Shauna Lynn Panczyszyn, Julie Manwaring
Kreatív szépírás és kalligráfia
Inspiráló ötletek, technikák és gyakorlatok saját kézírásos alkotások elkészítéséhez

Kiadó: Kossuth Kiadó
Méret: 222 x 297 mm
Oldalszám: 144
ISBN: 978-963-09-8756-1

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − három =

hirdetés