Édes meglepetés kisfiúknak: süssünk markolós tortát!

Under Construction cake néven fut angolszász országokban a kreatív torta, amellyel munkagépmániás kisfiúkat lephetünk meg szülinapjukon vagy más alkalmakkor. Melinda a kisfiának sütötte meg, a fiú 8. szülinapjára. Készítési útmutatója segítséget nyújt az elkészítéshez. Íme, a markolós citromtorta receptje.

A kisfiú 3. születésnapjára kapott házi készítésű markolós tortát – nagy örömét lelte benne. Fotó: Életszépítők

Sima kakaós piskótát sütöttem 8 tojásból, 8 evőkanál lisztből és szintén 8 evőkanál porcukorból, plusz egy fél csomag sütőporból. Amikor kihűlt, kettévágtam.

A citromos krém úgy készült, hogy megfőztem 1 vaníliás pudingport 4 dl tejjel, cukor nélkül. Amíg kihűlt, kikevertem 1 kocka Rámát 10 evőkanál cukorral, 1 lime levével és a reszelt héjával (kiváltható kettő sárga citrommal is).

Amikor a puding kihűlt, a két masszát összekevertem.

A kettévágott piskóta felső feléből egy késsel kivágtam egy kis darabot, ez lett a gödör helye. Azután megtöltöttem krémmel a tortát úgy, hogy kívülre is jusson belőle.

Ezután egy csomag kakaós kekszet még a zacskójában egy húsklopfolóval óvatosan összetörtem, és megszórtam vele a torta tetejét, ez lett a „föld”.

Kavicsnak a Dunakavics nevű édességet használtam. A dísz pedig az amúgy is ajándéknak szánt markoló lett.

 

Összeállításunk ihletésére egyik olvasónk, Bató Beatrix is megalkotta a markolós tortát. Unokaöccsét, Danit lepte meg vele a fiú 10. szülinapján. Gratulálunk, szép munka!

 

Nyitókép: thelinkhome | Recept, fotó: Lókiné Csarankó Melinda

 

Ajánló

Muffin hot dog

Muffin hot dog

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − tizenegy =

hirdetés