Kreatív újrahasznosítás. Dekorötlet, nem csak gyerekszobába. 3D-s képek elhasznált ceruzákból

Ezt a DIY-ötletet elsősorban kisiskolások szüleinek ajánljuk, illetve azoknak, akik hobbijukhoz, munkájukhoz sok színes- vagy grafitceruzát használnak. Mutatós dekoráció és emlék az iskolás évekről. Léteznek gyárilag kisméretű (10-12 centis) ceruzák, melyekkel a ceruzafa könnyen kivitelezhető, de a hagyományos méretű ceruzákat nem érdemes a kép miatt a felére, negyedére stb. hegyezni.

A különböző méretű mindkét oldalukon kihegyezett ceruzákból szépen kirakható a fenyő forma. A ceruzákat hagyhatjuk eredeti színükben, de festhetők is, arany, ezüst, fehér stb. színűre (festékszórót, spray-t érdemes használni festéshez).

Így készült

A ceruzákat vastag, fekete táblafestékkel befestett A4 méretű erős kartonra ragasztottam, a fekete lapon jól érvényesülnek a színek (akrilfesték vagy tempera is megfelelő festéshez). Rögzítés előtt kiraktam a fenyő formát, majd alulról felfelé haladva ragasztópisztollyal rögzítettem a kartonra. A fenyő szára is ceruza, a tetejére ezüst fa csillag került. 

Első osztályban bődületes mennyiségű postairónt használnak (és hagynak) el a gyerekek (nálunk legalábbis). Ezeket sem dobtam ki – a szeptember óta felgyűlt elkoptatott postairónoknak nagyjából a fele látható a képen. A ceruzák piros-kék oldalát váltogatva ragasztottam a fekete kartonra, majd arany színű zselés tollal feliratoztam.

Képekben

ceruzakep_2

ceruzakep_3

ceruzakep_4

ceruzakep_6

ceruzakep_7

ceruzakep_8

ceruzakep_9

ceruzakep_10

ceruzakep_11

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − kilenc =

hirdetés