Krémes spenótfőzelék bundás kenyérrel – ahogy mi készítjük

hirdetés

A parajfőzelék friss spenótból készítve az igazi. A zsenge parajlevél már megjelent a piacokon, s bár macerásabb vele dolgozni, mint a mirelit változattal, sokkal ízletesebb a friss spenótból készült étel. Akik valamilyen oknál fogva rá sem bírnak nézni a spenótfőzelékre, érdemes ezt a receptet kipróbálniuk, családi recept, nagyon ízletes. A főzelék krémes, sűrű és híg változatban is elkészíthető, ki hogyan szereti.

Hozzávalók 4-6 személyre

75 dkg friss paraj

5 dl tej

15 dkg szikkadt fehérkenyér

5 dkg vaj

2-3 evőkanál finomliszt

5-7 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 1 teáskanál só (ízlés szerint sózzuk)

fehérbors (elhagyható)

Bundás kenyér – feltéthez

Személyenként 1-2 szelet kenyér

2-3 tojás

Bekerülési költség kb. 600 forint. A parajt 200 forintért vettük.

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A parajról távolítsuk el a vastag ereket, mossuk meg alaposan, majd nagy lábasban – sós vízben – tegyük fel főni. Forrástól számított kb. 10 percig főzzük közepes lángon.

Kb. 2 deci hideg tejben áztassunk 15 deka szikkadt héj nélküli kenyeret.

Készítsünk fokhagymás besamel mártást. A vajat serpenyőben olvasszuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és kb. 1 percig folyamatosan keverjük.

Adjuk hozzá a lisztet és keverjük tovább. Ha a liszt kifehéredett, öntsük fel hideg tejjel.

Keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá az áztatott kenyeret és a főtt parajt, majd botmixerrel pürésítsük.

Készítsünk hozzá bundás kenyeret – tükörtojással, sült tojással is fogyasztható.

Tipp: a főzelék a spenót főzőlevével hígítható – botmixerrel dolgozzunk.

Fotó: Életszépítők Ymon

Kapcsolódó összeállítás

Csőben sült spenótos tészta
Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás