Krémes spenótfőzelék bundás kenyérrel – ahogy mi készítjük

A parajfőzelék friss spenótból készítve az igazi. A zsenge parajlevél már megjelent a piacokon, s bár macerásabb vele dolgozni, mint a mirelit változattal, sokkal ízletesebb a friss spenótból készült étel. Akik valamilyen oknál fogva rá sem bírnak nézni a spenótfőzelékre, érdemes ezt a receptet kipróbálniuk, családi recept, nagyon ízletes. A főzelék krémes, sűrű és híg változatban is elkészíthető, ki hogyan szereti.

Hozzávalók 4-6 személyre

75 dkg friss paraj

5 dl tej

15 dkg szikkadt fehérkenyér

5 dkg vaj

2-3 evőkanál finomliszt

5-7 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 1 teáskanál só (ízlés szerint sózzuk)

fehérbors (elhagyható)

Bundás kenyér – feltéthez

Személyenként 1-2 szelet kenyér

2-3 tojás

Bekerülési költség kb. 600 forint. A parajt 200 forintért vettük.

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A parajról távolítsuk el a vastag ereket, mossuk meg alaposan, majd nagy lábasban – sós vízben – tegyük fel főni. Forrástól számított kb. 10 percig főzzük közepes lángon.

Kb. 2 deci hideg tejben áztassunk 15 deka szikkadt héj nélküli kenyeret.

Készítsünk fokhagymás besamel mártást. A vajat serpenyőben olvasszuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és kb. 1 percig folyamatosan keverjük.

Adjuk hozzá a lisztet és keverjük tovább. Ha a liszt kifehéredett, öntsük fel hideg tejjel.

Keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá az áztatott kenyeret és a főtt parajt, majd botmixerrel pürésítsük.

Készítsünk hozzá bundás kenyeret – tükörtojással, sült tojással is fogyasztható.

Tipp: a főzelék a spenót főzőlevével hígítható – botmixerrel dolgozzunk.

Fotó: Életszépítők Ymon

Kapcsolódó összeállítás

Csőben sült spenótos tészta

Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − kilenc =

hirdetés