Folyékony vitaminbomba. Sárgarépás-almás-narancsos rostos nektár házilag

Nagyon jó az íze, a hűtőben napokig eláll. A receptben megadott hozzávalókból nagyjából 10 liter italt készíthetünk. Havonta, kéthavonta célszerű kúraszerűen fogyasztani. Másfél éves kortól adhatunk 2-2 decit belőle a gyerekeknek, de a magas karotintartalom miatt nem ajánlott napi rendszerességgel ezzel itatni őket, ahogy a bolti változattal sem.

Hozzávalók

1,5 kg sárgarépa

2 kg vegyes alma

2 citrom leve

2-3 narancs leve

kevés citromsav

kevés borkő

kb. 20-25 dkg cukor  (mézzel is ízesíthető)

 Elkészítés

A répát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Külön lábasban főzzük meg a répát és az almát annyi vízzel, ami épp ellepi – adjuk hozzá a citromsavat és a borkőt. Ha puhára főtt, öntsük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a citromok és a narancsok levét is, majd tetszés szerint hígítsuk vízzel.

Töltsük üvegekbe, hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizenkilenc =

hirdetés