Folyékony vitaminbomba. Sárgarépás-almás-narancsos rostos nektár házilag
Nagyon jó az íze, a hűtőben napokig eláll. A receptben megadott hozzávalókból nagyjából 10 liter italt készíthetünk. Havonta, kéthavonta célszerű kúraszerűen fogyasztani. Másfél éves kortól adhatunk 2-2 decit belőle a gyerekeknek, de a magas karotintartalom miatt nem ajánlott napi rendszerességgel ezzel itatni őket, ahogy a bolti változattal sem.
Hozzávalók
1,5 kg sárgarépa
2 kg vegyes alma
2 citrom leve
2-3 narancs leve
kevés citromsav
kevés borkő
kb. 20-25 dkg cukor (mézzel is ízesíthető)
Elkészítés
A répát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Külön lábasban főzzük meg a répát és az almát annyi vízzel, ami épp ellepi – adjuk hozzá a citromsavat és a borkőt. Ha puhára főtt, öntsük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a citromok és a narancsok levét is, majd tetszés szerint hígítsuk vízzel.
Töltsük üvegekbe, hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.