Kukoricázzunk! Csemegekukoricás húsgombóc és fűszeres kukoricafasírt

hirdetés

hirdetés

A kukoricakonzervet általában friss salátákhoz használjuk fel, vagy krémlevesként, pizzafeltétként fogyasztjuk, pedig sokoldalúan hasznosítható a konyhában. Íme, két kipróbált, remek recept!

Kukoricás húsgombóc

Hozzávalók

kukoricashusgomboc50 dkg darált pulykahús

5 dkg olajban eltett, szárított paradicsom

2 tojás

2 evőkanál liszt

2 evőkanál szezámmag

3 gerezd zúzott fokhagyma

1 teáskanál őrölt majoránna

só, bors

fél doboz Bonduelle Gold csemegekukorica, lecsepegtetve

Elkészítés

A húst, a kukoricát és a paradicsomot tegyük aprítógépbe, és pürésítsük.

Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a szezámmagot, a fokhagymát, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Olajban süssük ki. Paradicsomszósszal kínáljuk.

Fűszeres kukoricafasírt (nyitóképen látható)

Hozzávalók

20 dkg natúr pirított mogyoró

1 kisebb póréhagyma vékonyra szeletelve

1 kisebb chilipaprika, vékonyan szeletelve

2 teáskanál friss reszelt gyömbér

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

1 teáskanál őrölt római kömény

1 egész tojás

2 evőkanál rizsliszt

2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez

1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

Elkészítés

A kukoricát konyhai robotgép segítségével daráljuk össze a pirított mogyoróval, a póréhagymával, a chilivel, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel.

Tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze.

Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt (étolajjal is süthetjük), és evőkanálnyi adagokat tegyünk a masszából a forró zsiradékba. Sütés közben nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára. Szedjük ki az olajból, helyezzük konyhai papírtörlőre.

Friss salátával, paradicsommal tálaljuk. Remekül illik hozzá az avokádó is.

Webajánló

Bonduelle recepttár >>

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó receptek

A mexikóiak és a spanyolok kedvence: kukorica krémleves tortilla chips-szel
A mexikóiak és a spanyolok kedvence: kukorica krémleves tortilla chips-szel
Lencsés, kukoricás spagetti
Lencsés, kukoricás spagetti

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás