Lencsés, kukoricás spagetti
Aki nyomon követi receptjeinket, talán már tudja, hogy szerdánként húsmentes ételeket ismertetünk Hajnalkától, aki jó ideje vegetáriánus. Ma egy laktató egytálétel készítésébe avat be.
Hozzávalók (4 személyre)
1-1 szál répa és petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
200 g lencse
olaj
4 paradicsom
1 kis doboz csemegekukorica
200 g főzőtejszín
só
cayennei bors
szójaszósz
200 g spagetti
metélőhagyma
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A megtisztított répát és a petrezselymet felszeleteltem, a hagymát közepesen apróra vágtam. A zöldségeket a lencsével együtt szójaszósszal elkevert olajon, alacsony hőfokon pár percig pirítottam, majd felöntöttem kevés forró vízzel, és fedő alatt főztem.
A paradicsomokat meghámoztam, felkockáztam, és a zöldséges lencséhez adtam.
Amikor megfőtt, hozzákevertem a kukoricát és a tejszínt. Sóval, cayennei borssal ízesítettem.
A spagettit apróra törtem, és bő, sós vízben kifőztem, majd leszűrtem és összekevertem a lencsével.
Apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaltam.
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.