Lencsés, kukoricás spagetti

Aki nyomon követi receptjeinket, talán már tudja, hogy szerdánként húsmentes ételeket ismertetünk Hajnalkától, aki jó ideje vegetáriánus. Ma egy laktató egytálétel készítésébe avat be.

Hozzávalók (4 személyre)

1-­1 szál répa és petrezselyemgyökér

1 fej vöröshagyma

200 g lencse

olaj

4 paradicsom

1 kis doboz csemegekukorica

200 g főzőtejszín

cayenne­i bors

szójaszósz

200 g spagetti

metélőhagyma

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A megtisztított répát és a petrezselymet felszeleteltem, a hagymát közepesen apróra vágtam. A zöldségeket a lencsével együtt szójaszósszal elkevert olajon, alacsony hőfokon pár percig pirítottam, majd felöntöttem kevés forró vízzel, és fedő alatt főztem.

A paradicsomokat meghámoztam, felkockáztam, és a zöldséges lencséhez adtam.

Amikor megfőtt, hozzákevertem a kukoricát és a tejszínt. Sóval, cayenne­i borssal ízesítettem.

A spagettit apróra törtem, és bő, sós vízben kifőztem, majd leszűrtem és összekevertem a lencsével.

Apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaltam.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

hirdetés