Különleges savanyúság: svéd uborkasaláta

Svéd uborkasaláta, Györgyi saját receptje szerint.

Hozzávalók

3 kg uborka

2-3 nagy fej lila hagyma

Felöntőléhez

4 babérlevél

2 ek mustármag

1-2 tk kapor

1 ek koriandermag

1 bögre ecet

2 bögre víz

1 bögre cukor

1/3 bögre só

1 kk borkén

1/2 kk borkősav

Elkészítés

Az uborkákat alaposan mosd meg, majd gyaluld vékonyra. A megtisztított, félbevágott lilahagymákat vágd vékony szeletekre.

Készítsd el a felöntőlevet, majd öntsd az uborkára.

Fóliával takard le, majd tedd 24 órára a hűtőbe.

Másnap adagold sterilizált befőttesüvegekbe, szorosan nyomkodd bele az uborkát, majd öntsd fel a levével. A kupakokat zárd le légmentesen és mehet a kamrapolcra.

Tipp: a felöntőlével lehet kísérletezni, a hagyma mennyiségét is lehet növelni. Az ecet mennyisége lehet a megadott mennyiségnél kevesebb, a cukoré több. (Ha a megadott mennyiségnél maradnál, fogyasztás előtt is hígítható vízzel és édesíthető cukorral a savanyúság.) A kupakok alá azért került celofán, hogy az ecet ne marja szét a kupakokat.

 

A nyitóképen Györgyi 23 (!) éves macskája, Taszula látható (a szerk.)

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

hirdetés