Különlegesen finom indiai ragu: vöröslencsés karfiol curry

Húsmentes, laktató, mégis könnyű ragu, klasszikus indiai fűszerezéssel. Jázmin rizs tökéletes mellé.

Hozzávalók 4 személyre

1 közepes karfiol 

20 dkg vöröslencse

1 közepes vöröshagyma apróra vágva

4-5 gerezd zúzott v. reszelt fokhagyma

4-5 centi hámozott gyömbér apróra reszelve

3-4 ek olívaolaj

165 g kókusztejszín (konzerv)

3 tk curry

1 mk őrölt kurkuma

só ízlés szerint

1/2 mk őrölt római kömény

chili pehely vagy őrölt chili ízlés szerint

1/2 citrom leve

friss koriander apróra vágva (vagy petrezselyemzöld)

Karfiol

Elkészítés

A karfiolt bő sós vízben főzd kb. 20 percig. Szűrd le, szedd rózsáira, sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire és süsd aranybarnára (zsiradékot nem kell hozzá adni, fűszerezni sem szükséges).

A raguhoz egy nagyobb serpenyőben olajon fonnyaszd meg a reszelt fokhagymát, a gyömbért és az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a fűszereket, a curryt, a római köményt, a kurkumát, keverd össze. Keverd hozzá az átmosott vörös lencsét, majd öntsd fel kb. 1 liter vízzel és közepes hőfokon főzd puhára. Ha a vöröslencse kásásra főtt, keverd hozzá a kókusztejszínt, a chilit és a citrom levét. Végül keverd hozzá a megpirított karfiolt, és forrald össze.

Tálaláskor szórd meg apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemzölddel.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 3 =

hirdetés