Különlegesen finom kevert süti. Almás-diós szelet

alma_suti

Hozzávalók

4 közepes alma lereszelve (többféle almából is elkészíthető – a Granny Smith zöld, savanykás alma nagyon jó hozzá)

3 evőkanál baracklekvár

1 (bio)citrom reszelt héja

1 tasak vaníliás cukor

maréknyi durvára vágott dió

3 egész tojás

3/4 bögre (2,5 decis) porcukor

1 bögre (2,5 decis) finomliszt

1/4 (2,5 decis) bögre repceolaj (napraforgóolaj is jó hozzá. Olvasztott, nem forró vajjal is elkészíthető, de ehhez a sütihez érdemes olajat használni)

1 tk szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

csipetnyi só

Elkészítése 

A tojásokat felverjük, majd a hozzávalókat fokozatosan hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe vagy kivajazott, lisztezett közepes tortaformába öntünk.

Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 7 =

hirdetés