Különlegesen finom kevert süti. Almás-diós szelet
Hozzávalók
4 közepes alma lereszelve (többféle almából is elkészíthető – a Granny Smith zöld, savanykás alma nagyon jó hozzá)
3 evőkanál baracklekvár
1 (bio)citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
maréknyi durvára vágott dió
3 egész tojás
3/4 bögre (2,5 decis) porcukor
1 bögre (2,5 decis) finomliszt
1/4 (2,5 decis) bögre repceolaj (napraforgóolaj is jó hozzá. Olvasztott, nem forró vajjal is elkészíthető, de ehhez a sütihez érdemes olajat használni)
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
csipetnyi só
Elkészítése
A tojásokat felverjük, majd a hozzávalókat fokozatosan hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe vagy kivajazott, lisztezett közepes tortaformába öntünk.
Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.