Kuszkuszos paradicsomsaláta
Könnyű, ízletes, a kuszkusz miatt mégis laktató saláta friss bazsalikommal, kevés mentával és madársalátával. Bio koktélparadicsomból készült.
Hozzávalók 2 személyre
40-50 dkg koktélparadicsom
2 ek extra szűz olívaolaj
5-6 friss bazsalikomlevél apróra vágva (friss petrezselyemmel is ízletes)
2-3 mentalevél apróra vágva
kétmaréknyi madársaláta
2 dl kuszkusz (pohárban mérve)
4 dl víz
1 ek balzsamecet vagy fél citrom leve
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A paradicsomot mosd meg, vágd ketté.
Az olívaolajban keverd el a bazsalikomot, a mentát, forgasd bele a paradicsomot, sózd, borsozd.
A kuszkuszt kétszeres forró, enyhén sós vízben fedő alatt párold puhára. Ha elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd keverd a paradicsomhoz, végül add hozzá a madársalátát.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.