Kuszkuszos paradicsomsaláta

Könnyű, ízletes, a kuszkusz miatt mégis laktató saláta friss bazsalikommal, kevés mentával és madársalátával. Bio koktélparadicsomból készült.

Hozzávalók 2 személyre

40-50 dkg koktélparadicsom

2 ek extra szűz olívaolaj

5-6 friss bazsalikomlevél apróra vágva (friss petrezselyemmel is ízletes)

2-3 mentalevél apróra vágva

kétmaréknyi madársaláta

2 dl kuszkusz (pohárban mérve)

4 dl víz

1 ek balzsamecet vagy fél citrom leve

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A paradicsomot mosd meg, vágd ketté.

Az olívaolajban keverd el a bazsalikomot, a mentát, forgasd bele a paradicsomot, sózd, borsozd.

A kuszkuszt kétszeres forró, enyhén sós vízben fedő alatt párold puhára. Ha elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd keverd a paradicsomhoz, végül add hozzá a madársalátát.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − tizenkettő =

hirdetés