Lámpaernyő újraöltöztetve

Nóra egy régi lámpaernyőt öltöztetett át – már másodszor. A lámpatest családi örökség, meglehetősen régi darab, Nóra nagyapja készítette. Jó ideig a garázsban porosodott kihasználatlanul, a lámpaernyőjétől megfosztva. 

Nóra nagy vásározó, az egyik alkalommal talált is egy megfelelő burát a lámpához. A mérete tökéletesen passzolt a lámpatesthez, de a szövete rossz állapotban volt. Méteráru üzletben keresett hozzá egy vintage stílusú anyagot, ezt applikálta az ernyőre.

Képekben

Ez a lámpaernyő díszítette két évig a garázsban talált régi lámpatestet – Nóra munkája. Papírboltban szerezte be hozzá az erős, mintás rizspapírt, ezt rögzítette a fém vázra – tökéletesen illett a lámpához, melyet fel is újítottak, új vezetékkel és kapcsolóval látták el.

Hogyan készült?

A burát lemérve, pár centit ráhagyva csomagolópapírból sablont készítettem. Ez alapján vágtam körbe az anyagot, majd a közepén egy x alakú bemetszést ejtettem.

A lámpaburára igazítva, az alján és a tetején 4-4 ponton gombostűvel rögzítettem a textilt. Ezzel 4 egyenlő szakaszra osztottam fel a lámpa területét.

Szakaszonként haladva a felesleget aláhajtottam és szintén gombostűvel tűztem le. Az alján ragasztópisztollyal a bura belsejéhez ragasztottam az anyagot.

Ahol hajtás volt, ott az anyag rétegei közzé is tettem ragasztót. A tetején az x alakú metszést megnagyobbítottam, a felesleget levágtam majd a fennmaradó anyagot több részre vágtam. Ezeket is a bura belsejéhez ragasztottam, majd a ragasztó megkötése után az összes gombostűt eltávolítottam.

Amire szükség volt:

szövet, ceruza, csomagolópapír, olló, mérőszalag, gombostű, ragasztópisztoly, lámpabura, karika (fém vagy műanyag, ha a lámpatesten nincs tartórész kialakítva)

Nóra blogja | A mi Lakásunk >>

Hajdu Nóra

 

Ajánló

Csirkehálós képtartó fa képkeretben

Kreatív bőröndfelújítás

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =

hirdetés