Láss meg engem! Nem hagy hidegen: két fiatal alkotó érzékenyítő kisfilmje az autizmusról

„Ez az én kisfilmem. csak így tudom megmutatni, milyen másnak lenni. Nektek ajánlom, hogy megérthessetek és meglássatok engem az autizmus mögött. Az ismert utakon szeretek járni, mert kiszámítható, biztonságos. De az életben minden változik, ettől mássá válok én is. Azzá, aki nem is igazán én vagyok. Amikor nekem rendben a világ, minden ismerős, nem zavar semmi, nem félek… (…)

Bárcsak mindig rendben lenne a világ! (…) Hogy csak engem lássatok, ne az autizmust!”

A gyerekközösségek empátiájának fejlesztéséhez és a valódi elfogadás kialakításához fontos a kortársak személyes történeteivel való szembesülés, a beleélős szituációk megteremtése. Ehhez nyújthat megfelelő lehetőséget a Láss meg engem! című kisfilm is, melyben a 14 éves, autizmus-spektrumzavaros Olivér saját maga fog hozzá kortársai érzékenyítéséhez azzal, hogy számukra is láthatóvá teszi furcsa viselkedése mögött megbújó, a kívülállók számára eddig láthatatlan okokat.

A kisfilm iskolai közösségi beszélgetések elindításához készült 2018-ban; két fiatal alkotó, Gömbös Marcell és Gömbös Olivér munkája. A forgatókönyvet Gömbösné H. Viktória írta.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + tizenhárom =

hirdetés