LEGO mézeskalácsházikó. Hasznosítsd kreatívan az építőkockákat! Összeszerelési útmutatók. Könyvajánló

A felhasználatlan LEGO-elemek szezonális dekorációhoz, kreatív építményekhez is felhasználhatók – karácsonyra akár mézeskalács házikó vagy karácsonyfadísz is készíthető belőlük.

Ha túl sok otthon a hasznosításra váró LEGO-elem, és a gyerkőc szeret is legózni, a részletes összeszerelési útmutatókat tartalmazó LEGO-könyvek tematikus sorozat hasznos ajándék lehet. Könyvenként 40 figura, tárgy rakható össze a leírások segítségével.

LEGO-könyvek 

A Napraforgó Kiadó gondozásában megjelent LEGO-könyvek sorozat jelenleg négy kötetből áll: állatokhoz, járművekhez, meseházakhoz, meselényekhez ad összeszerelési útmutatókat. A kötetekben bemutatott modellek többsége LEGO Classic alapelemekből megépíthető, ráadásul a modellekhez ajánlott színek is csak irányadók (általában), nyugodtan használhatunk olyan színű elemet, amilyen éppen kéznél van.

– Használd a képzeletedet, kísérletezz bátran! Ne ragaszkodj mereven a megadott listánkhoz. A LEGO világában nincs rossz  megoldás. Az a fontos, hogy jól szórakozz építés közben!  – írják a szerzők.

A Meseházak építőelemekből c. kötetben az alábbi építményekhez találhatók összeszerelési útmutatók (a teljesség igénye nélkül): faházikó, őrbódé, palota, tündérlak, mézeskalácsház, lakókocsi, malomház, iglu, cölöpház, jurta, tojásház, trópusi lak, üvegház, szélmalom, lombház, jégpalota.

A Meseházakhoz Kevin Hall profi LEGO-építőművész állította össze az összeszerelési útmutatókat. Weboldala: www.brickgalleria.com

Az Állatok építőelemekből c. kötetben az alábbi figurákhoz találunk leírásokat (a teljesség igénye nélkül): pillangó, papagáj, oroszlán, nyúl, róka, elefánt, kecske, macska, tehén, gólya, ló, cápa, hattyú, varacskos disznó, egér, hangya, gorilla, flamingó. 

Ezt a kötetet Warren Elsmore LEGO-építőművész jegyzi, akit egész életére rabul ejtettek az apró építőelemek. Érdemes körülnézni a weboldalán >>

A LEGO-könyvek sorozat magyar kiadása a Napraforgó Kiadó gondozásában jelent meg. A kötetek a Kiadó weboldalán rendelhetők >>

LEGO karácsonyi ötletek a Pinteresten >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenöt =

hirdetés