Létezik a nagy Ő? Kérdeztünk, válaszoltatok

Van, aki már fiatal felnőttként (sőt, az iskolás éveiben) megtalálja az igazit, van, aki évekig keresi, mégsem jön szembe vele. Mi alapján választunk párt, illetve ami talán még nagyobb dilemma: valóban létezik valahol egy ember, akit nekünk teremtett a sors? Egy kutatás szerint minden embernek száz ideális „társa” él a nagyvilágban, száz olyan ember, aki akár a nagy ő is lehet. Hogy kivel éljük le az életünket, az csupán döntés kérdése. Létezik a nagy Ő? Kérdeztünk, válaszoltatok.

Anna

Hiszek a nagy Ő-ben. Hiszem, hogy mindenkinek van egy párja, hogy él olyan ember a nagyvilágban, akit nekünk rendelt a sors. Úgy érzem, én megtaláltam. Bár még friss a kapcsolat, de nyugodt és boldog vagyok mellette. Kell a tűz, de kell egy ezen túlmutató mély tisztelet és szeretet, megbecsülés. Egy kapcsolat kőkemény, de édes „meló”. Nem szabad ellustulni, azért, mert már sok éve együtt vagyunk, igenis meg kell dolgozni a jó kapcsolatért! Sosem agyaltam túl a dolgot, nem nagyon volt elképzelésem arról, hogy milyen ember lesz a társam. Inkább az érzés fontos, és azt ilyennek képzeltem.

István

Létezik, akiről azt hiszed, hogy ő a nagy Ő, és többször is találkozhatsz ezzel az érzéssel. Ha csak egyetlen ember mellett lehetnénk felhőtlenül boldogok, nagyon sokan lennénk bajban, egy félresiklott kapcsolat vagy házasság után… Az „okos” párválasztásban hiszek, nemcsak az ösztöneimre hallgatok. Nem volt ez mindig így, a tapasztalat megedzi az embert. Nem dőlök be a felszínnek, hagyok időt arra, hogy alaposabban megismerjem a másikat. 

Ildikó

Hiszek az igazi szerelemben, és már sok éve meg is találtam a páromat. Azért, hogy jól működjön egy kapcsolat, sokat kell tenni. Abban nem hiszek, hogy mindig minden rózsaszín, de ne is legyen az! Minden kapcsolatban adódnak mélypontok, problémák, konfliktusok. Attól lesz működőképes, hogy ezeket a helyzeteket tudjuk jól kezelni – ezek által mélyülhet, szépülhet a kapcsolat. A szeretet a lényeg és a tudat, hogy a problémákat közösen képesek vagyunk megoldani, hogy egymásra mindig számíthatunk. 

Tamás

Hiszem is meg nem is, hogy létezik a nagy Ő. Persze nem állítom, hogy ez csak ábránd. Gyermekként mindenki elképzel valamit, vagy valakit, főleg az ellenkező nemű szülőjéhez hasonlítja a leendő párját – ha bensőséges a szülő-gyerek kapcsolat -, aztán vagy olyan lesz vagy nem. 

Renáta

Nem hiszek a nagy Ő-ben. Teljes mértékben döntés és kémia kérdése, hogy ki van mellettünk. Bár lehet, hogy csak azért vagyok szkeptikus, mert én még nem találkoztam vele. Fontos, hogy hasonló életcéljaink legyenek, és jól érezzük magunkat együtt.

Johanna

Sokáig hittem abban, hogy létezik a nagy Ő, de túl vagyok néhány csalódáson… Többször is azt hittem, hogy találkoztam vele. Minden szerelem más… Persze volt elképzelésem kislányként az ideális társról, de még nem találkoztam vele. Nagyon fontos, hogy egyezzen az értékrendünk; legyen kedves, őszinte és tudjon szeretni.

Réka

Háromszor hittem azt, hogy a nagy Ő-vel találkoztam. Egy szerelem kezdetén mindannyian így gondoljuk szerintem. Nem fair az exekkel szemben kimondani azt, hogy egyik sem volt az igazi; ha egy kapcsolat évekig tartott, nyilván sok mindenben „megfelelő” volt a másik ember. Nem hiszek abban, hogy az ellentétek vonzzák egymást, szerintem inkább az azonosságok mentén tudunk egymáshoz jól kapcsolódni hosszú távon, számomra ez a kapcsolataim tanulsága. Az ember egy bizonyos kor után egyre kevésbé hisz a nagy Ő-ben, valahogy nem fair, ha valaki későn, hatvan, hetven évesen találkozik vele, amikorra már mindketten megéltek sok mindent egymás nélkül, pedig ismerek ilyen szép-szomorú történetet. 

Összeállította: Tolvaj Vica

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + négy =

hirdetés