Helló, vakáció! Letölthető nyári bakancslista szülőknek, gyerekeknek

Nyár. Vakáció! Mennyire mást jelent ez a szülőknek, a nagyiknak és a gyerekeknek! Szervezni, tervezni kell, programokról gondoskodni, lehetőleg minél több időt a gyerekekkel tölteni, amit, lássuk be, kötött munkarend mellett nem nem (mindig) egyszerű megoldani.

Szerencsések, akiknél van hadra fogható nagyi vagy olyan családtag, aki örömmel vállalja a nyári gyerekfelügyeletet és szórakoztatást. Szülők is összefoghatnak, ha egy-egy hétre tudják vállalni egy kisebb csoport gardírozását. A nyári táborok is jó megoldást jelenthetnek 1-1 hétre, több száz tábort szerveznek országszerte az iskolásoknak, az árak meglehetősen széles skálán mozognak, átlagosan 25-30 ezer forintba kerül egy egyhetes napközis tábor (vannak ennél jóval drágább programok és néhány kedvező árkategóriájú is). Művészetek Völgye rajongóként szeretnénk a figyelmet külön felhívni a Kapolcska táborra, remek kezdeményezés (sajnos már lezárult az idei jelentkezés, de remélhetőleg lesz jövőre is).

Hogyan válassz tábort? A taborfigyelo.hu megalkotta az ún. P.É.K.-állandót, mely szerint egy jó tábor színvonalas, változatos programot kínál, pedagógián alapul (P), értéket képvisel és élményt nyújt (É), a gyerek korának megfelelő és közösen válasszátok ki a gyerekkel (K).

A nyári tennivalók 70-es listája csak egy szűk keresztmetszet, egy kis ötletelő, hogy a vakáció változatos, örömteli és kreatív legyen. Ha tetszik, nyomtassátok ki, és pipáljátok ki azt a programot, amit megvalósítottatok… Vidám, élménydús nyarat kívánunk!

Nyári teendők nyomtatható listája >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × négy =

hirdetés