Levendulás-rózsás limonádé és szörp

A levendulára nagyon igaz, hogy a kevesebb, néha több, a szörphöz ezért rózsát is felhasználtam. A levendula íze dominál, de egyáltalán nem tolakodó, nagyon finom lett ez a hűsítő limonádé. Nem télire készült, a hűtőben tárolom, így bármikor készülhet belőle limonádé. 

Hozzávalók

Szörphöz

1 liter víz

80 dkg cukor

1 nagy bögre illatos rózsaszirom

1 kisebb maréknyi levendulavirág

1 tk citromsav

Limonádéhoz

szörp, víz, jég, friss rózsaszirmok, citromkarika, levendulavirág, friss málna, mentalevél

Elkészítés

Szerezz be vegyszermentes illatos rózsaszirmokat és levendulákat.

A levenduláról csipkedd le az apró virágokat.

Egy tiszta lábasba önts vizet, add hozzá a cukrot, a citromsavat és forrald össze. Pár perc forralás elegendő. A forró főzethez add a virágokat, és fedő alatt hagyd állni 4-5 órát, majd szűrd le.

A főzetet öntsd kancsóba vagy üvegbe, és a hűtőben tárold.

A limonádéhoz: egy pohárba tégy jeget, rózsaszirmokat, levendulavirágokat, citromkarikát, mentalevelet és pár szem friss málnát, majd öntsd fel félig a sziruppal, végül vízzel vagy szódával. 

Blogom: csaak.blogspot.com

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

hirdetés