Levendulás-rózsás limonádé és szörp
A levendulára nagyon igaz, hogy a kevesebb, néha több, a szörphöz ezért rózsát is felhasználtam. A levendula íze dominál, de egyáltalán nem tolakodó, nagyon finom lett ez a hűsítő limonádé. Nem télire készült, a hűtőben tárolom, így bármikor készülhet belőle limonádé.
Hozzávalók
Szörphöz
1 liter víz
80 dkg cukor
1 nagy bögre illatos rózsaszirom
1 kisebb maréknyi levendulavirág
1 tk citromsav
Limonádéhoz
szörp, víz, jég, friss rózsaszirmok, citromkarika, levendulavirág, friss málna, mentalevél
Elkészítés
Szerezz be vegyszermentes illatos rózsaszirmokat és levendulákat.
A levenduláról csipkedd le az apró virágokat.
Egy tiszta lábasba önts vizet, add hozzá a cukrot, a citromsavat és forrald össze. Pár perc forralás elegendő. A forró főzethez add a virágokat, és fedő alatt hagyd állni 4-5 órát, majd szűrd le.
A főzetet öntsd kancsóba vagy üvegbe, és a hűtőben tárold.
A limonádéhoz: egy pohárba tégy jeget, rózsaszirmokat, levendulavirágokat, citromkarikát, mentalevelet és pár szem friss málnát, majd öntsd fel félig a sziruppal, végül vízzel vagy szódával.
Blogom: csaak.blogspot.com
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.