A Balaton-felvidék legnépszerűbb termelői piaca | A káptalantóti Liliomkertben jártunk

A káptalantóti Liliomkertről tavaly közöltünk képes összeállítást, idén sem hagyjuk ki. Ha a Balaton környékén tartózkodunk, a piac vasárnap délelőttönként szinte kötelező program. A termelői piac népszerűsége töretlen (a hatósági keménykedések ellenére megtörhetetlennek tűnik), sőt, mintha egyre több embert vonzana – a hétvégi tumultus legalábbis erre enged következtetni. Mi lehet a titka? Földrajzilag ideális helyen, természetes környezetben nyújt az embereknek vásári hangulatot, piacélményt, látnivalót, kikapcsolódást, s persze különféle vonzó termékeket. Nem lehet nem szeretni!

A hatósági szigor egyik oka a piac generálta nagy autósforgalom és a parkolási nehézségek. Valóban rengeteg a parkoló jármű a piac környékén. A piac területét övező hatalmas placc is kevésnek bizonyul az autóknak, így az átellenben található magánterület fizető parkolóként funkcionál vasárnap délelőttönként.

Alkotók, kézművesek, őstermelők és kereskedők tucatjai kínálják termékeiket – ízelítő a felhozatalból (a teljesség igénye nélkül).

 

Zenei aláfestéssel is láthatók fotók korábbról

A Liliomkert weboldala >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

hirdetés