Linzerkoszorú baracklekvárral, pirított dióval

Klasszikus omlós linzertészta, melyet a tetejére szórt apróra vágott pirított dió tesz még ízletesebbé. A legjobb, ha a sütemény legalább egy napig pihen, s a lekvártól megpuhul. 

Hozzávalók

500 g finomliszt

250 g hideg teavaj

150 g porcukor

1 db tojás

100 g tejföl

1 mokkáskanál szódabikarbóna

pici só

1-2 marék késsel apróra vágott dió

1 db tojásfehérje

sárgabarack lekvár

Elkészítés

A diót késsel daraboljuk apróra.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a tepsikre terítsünk sütőpapírt.

A lisztet szitáljuk meg, adjuk hozzá a porcukrot, a sót, a szódabikarbónát. Keverjük össze – kézzel -, majd adjuk hozzá az apró darabokra vágott vajat. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze alaposan.

A cipót felezzük meg. Mindkettőt nyújtsuk ki nagyjából 2 milliméteresre, az egyikből linzer kiszúróval szaggassuk ki a sütemény alját, a másikból pedig a lyukas tetejét. (Ági 54 linzert készített ebből a mennyiségből.)

A linzer tetejét kenjük meg tojásfehérjével és fordítsuk be a dióba. Mehet a sütőbe!

Süssük világosbarnára, 8-10 perc alatt.

A kihűlt sütiket, sűrű, de nem darabos baracklekvárral ragasszuk össze. 

Fotók, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

hirdetés